woensdag 3 mei 2006

Neelie Smoes heeft (had?) slechte vriendjes!

Door SP-Europarlementariër Meijer is gisteren aan de voorzitter van de Europese Commissie gevraagd de positie van Neelie Kroes te bestuderen. Ze is kennelijk tot zeer onlangs zakelijk betrokkene gebleven bij vastgoedmagneet Jan-Dirk P, die van witwassen verdacht wordt.

Toen ze in 2004 aantrad bij de EU als Eurocommissaris van concurrentiebeleid, had ze al beloofd alle zakelijke banden te verbreken, maar dat heeft ze pas onlangs gedaan. Pas geleden kwam deze financiële band in de openbaarheid, omdat P. verdacht wordt van het witwassen van geld van de in 2004 vermoorde Endstra. (Noordhollands Dagblad, gisteren)

In het boven aangehaalde krantenbericht wordt ook nog ene "de woordvoerder" aangehaald, die meent: "Het lijkt er een beetje op dat er nu oude koeien uit de sloot worden gehaald". Het artikel geeft echter geen enkele aanwijzing naar wat voor een soort woordvoerder dit is. Spreekt hij namens mevrouwtje Kroes (die in het verleden niet perse ten onrechte, ook wel werd aangeduid als "Neelie Kut-Smoes") of bijv. namens de Europese Commissie, of...?

Overigens: waarom zou je een oude koe niet uit de sloot halen? Het begint een beetje te lijken op de mentaliteit bij veel politici die alle ellende op de schouders van de ouderen schuiven, de "vergrijzing".

Geen opmerkingen: