vrijdag 19 mei 2006

Nederlandse "politiek", toch wel spannend!

Een aantal weken geleden werd in D66-kringen gesuggereerd dat de partij misschien maar opgeheven moest worden. Dit voorstel (dat al mijn goedkeuring kreeg, want een partij die alleen maar met elke zijwind meewaait, heeft immers alleen zin voor andere partijen die slijmen om steun te krijgen voor hun eigen ideetjes) is helaas niet gevolgd door een daadwerkelijk opheffen van de partij.

Vandaag begint het er zowaar op te lijken dat de VVD haar langste tijd heeft gehad. Door de onverzoenlijke houding van Verdonk ten opzichte van Ayaan Hirsi Ali raakte de partij al verdeeld in twee kampen, maar nu ook nog eens beslist is dat mensen die hun stem al hadden uitgebracht voor de nieuwe lijsttrekker nog eens een keer mogen stemmen lijkt het hek helemaal van de dam.

Afgezien van het gegeven dat ik er geen moeite mee zou hebben wanneer de VVD zou verdwijnen (liefst met het grofvuil en met medeneming van hun conservatieve gedachtengoed, eh... gedachtenslecht), vind ik het klinkklare onzin om de stemmers nog eens een keer te laten stemmen. Tenslotte was al eerder bekend wat voor persoon Verdonk was en is, dus het is een beetje absurd om nu te doen alsof door de problemen rond Ayaan Hirsi Ali ineens de hele situatie drastisch veranderd is.

Ik verwacht overigens niet dat de VVD zal worden opgedoekt, maar misschien zou een deel van de partij kunnen overstappen naar D'66, ook 'liberaal', maar toch nog een beetje menselijker dan de VVD-stroming rond Verdonk en Hans 'Red Nose' Dijkstal. Dat zou in elk geval een ontslechtering in de Nederlandse politiek met zich mee kunnen brengen.

Geen opmerkingen: