zondag 28 mei 2006

Vaticaanse dictator roept op tot nieuwe kruistocht

Na de middeleeuwse kruistochten van de RK kerk en die van Bush in Irak, heeft nu de ayatollah van Rome in Polen een oproep gedaan aan de Polen om het christendom in Europa te verdedigen. (De Morgen, vandaag)

Ik wil niks slechts zeggen over de Polen, maar wanneer zo veel Nederlanders bang zijn voor het moslimfundamentalisme, mogen ze zich ook wel vast mentaal gaan voorbereiden op het katholieke fundamentalisme zoals het in Polen nog leeft en dat door de open grenzen in Europa alle mogelijkheden heeft om Nederland en de rest van Europa te overspoelen.

Het zou niet verkeerd zijn om het verlenen van een verblijfsvergunning te koppelen aan een plechtige belofte (vooruit: een eed voor de katholieken) om de eigen godsdienstige overtuiging niet uit te dragen - op straffe van uitzetting.

En daarnaast mag ik dan toch hopen dat een volgende regering eindelijk eens werk gaat maken van het afschaffen van het bijzonder onderwijs: alleen openbare scholen - en wie zijn kinderen wil laten indoctrineren door een of ander (bij)geloof moet dat maar doen voor eigen rekening en in eigen tijd - net zoals kinderen ook voor eigen rekening en in eigen tijd worden opgefokt tot foebballers...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het met de strekking van het verhaal eens, op een laatste puntje na:

Kinderen worden helemaal niet voor eigen kosten opgevoed tot foebballers! De Overheid (dus de belastingbetaler) betaalt op genereuze wijze mee aan de bouw van Arena (ik meen 50%) en betaalt ook nog de politie die Amsterdam een beetje op orde moet houden bij zo een "sportief" evenement; en gemeenten subsidieren met redelijk gulle hand de aanleg en het onderhoud van sportaccomodaties (motief: omdat anders de contributie te duur zou worden) Nou, aan de Arena en het nieuwe ADO stadion etc. hebben de kinders absoluut niks: daar spelen alleen duurbetaalde topploegen. En af en toe wordt er een dode artiest opgehemeld en nog zo wat publiek vermaak georganiseerd dat echter een zeer fors entreegeld vraagt. Dus dwarslezer, let op uw saeck!