woensdag 10 mei 2006

Europese Commissie wil voorlopig niet verder met 'grondwet'

Vandaag wordt, zo meldt de Volkskrant, een rapport gepubliceerd, waarin de Europese Commissie de Grondwet voorlopig wil laten rusten, omdat er 'geen consensus' is over wat er verder moet gebeuren.

Het is ongetwijfeld de bedoeling dat we ons nu niet meer druk maken over deze rottekst, maar we moeten juist nu extra waakzaam zijn.

Voor wie dat onzin vindt, is het misschien goed om even terug te denken aan Chamberlain, die zich door Hitler liet belazeren en bij terugkeer in Engeland geruststellend sprak, dat wij "in onze tijd" geen oorlog zouden meemaken, waarna iedereen, daartoe mede aangespoord door een radio-toespraak van minister Collijn 'rustig' ging slapen.

De voorzitter van de Europese Commissie, Barroso wil wel bepaalde onderdelen van de beoogde 'grondwet' invoeren, en dat zal beslist artikeltje voor artikeltje gebeuren, zodat het niet opvalt, en waardoor we straks alsnog met een asociale Europese wetgeving zitten.

Het enige voordeel zal zijn (tenzij daarvoor natuurlijk ook nog een truukje wordt bedacht) dat de beetje bij beetje, terwijl wij rustig slapen, ingevoerde regels minder moeilijk terug te draaien of te wijzigen zullen zijn dan de beoogde 'grondwet'.


Onthoud goed: meteorologen en (verreweg de meeste) politici zijn niet te vertrouwen. Als ze iets zeggen, is het zaak vooral goed te letten op wat ze niet zeggen!

Geen opmerkingen: