zondag 21 mei 2006

Na asociale politiek in 2007 politieke chaos?

Nadat Balk in de voorbije dagen al diverse malen heeft laten weten dat een nieuw kabinet van CDA en VVD niet zo vanzelfsprekend is (en ik ga ervan uit dat dat niet is omdat hij verwacht dat deze partijen meer dan verdiende electorale klappen gaan krijgen), heeft hij gisteren tijdens een CDA-congres in Utrecht laten weten dat hij ook de PvdA niet aantrekkelijk vindt. Of, zoals de fractievoorzitter van het CDA, Maxime Verhagen, het formuleert: "Met Bos bent u de klos!" (Algemeen Dagblad gisteren)

Wat gaat het dan worden?
- Het CDA een absolute meerderheid?
- Een coalitie van PvdA en VVD (met uiteraard D66 en misschien GroenLinks)?
- Een minderheidskabinet van VVD en LPF, met gedoogsteun van PvdA?

Wie het nu goed gokt, krijgt van mij na de verkiezingen hier een eervolle vermelding! Denk er maar rustig over na, want je kunt inzenden tot op de dag vóór de parlementsverkiezingen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik gok dat het PVDA gaat worden (die zijn net zo rechts als de een tikje verlinkste VVD) dus PVDA met VVD, evt aangevuld met D66 (van die drie man hebben ze toch verder geen last) en Groen Links (die laten zich dan meteen klem zetten in een hoek waar ze niks kunnen doen)(met de SP wil de PVDA al helemaal niks te maken hebben: in de SP hoek zijn ze immers niet op hun mond gevallen). Een verbetering zal het dus niet worden. We wachten af.