dinsdag 23 mei 2006

Nog een reden om korte metten te maken met de monarchie...

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd heeft dat vier "prinsen" en hun partners een speciale parkeervergunning (voor "hulpverleners"!) hebben, zodat ze overal in Amsterdam kunnen parkeren. Inderdaad, "prinsen" tussen aanhalingstekens, want wat maakt deze lui speciaal? Ze zijn gewoon net als anderen geboren en zullen ook allemaal ooit sterven. Ze hebben alleen de mazzel gehad om niet ergens 3-hoog-achter geboren te zijn, maar als kinderen van anderen die ook door een of andere stommiteit hoger geacht worden dan anderen - en dat allemaal nog door een of andere fictieve afstamming (maar dat is weer een ander verhaal). Als ze poepen stinken ze net als ieder ander.
Voor de duidelijkheid, als ze al hulpverleners zijn, dan is het alleen omdat ze elkaar helpen, maar niet omdat ze voldoen aan omschrijving van een hulpverlener.

Kennelijk vindt de gemeente Amsterdam deze lui zo belangrijk dat ze voorrang 'verdienen'. Dat zou om veiligheidsredenen zijn. Misschien moeten ze maar gewoon uit Amsterdam wegblijven als ze de consequenties niet willen dragen. Wanneer ik in Amsterdam moet zijn, loop ik overal het risico gerold te worden, omdat ik noodgedwongen in overvolle trams of metro's moet reizen, en dat is ook niet bepaald veilig. Deze hotemetrutten hebben daar misschien niet eens weet van, dus het zou wel goed zijn als ze ook eens ontdekken hoe andere, gewone, mensen soms moeten sappelen.

Daarom (mede daarom) dus: weg met de monarchie en alle daarmee gepaard gaande privileges. Gewoon werken als andere mensen en als ze niet werken een bijstanduitkering (en dan niet zo'n bijstandsuitkering als die van Bea van een miljoen of wat, maar een gewone waar je net niet van dood gaat).

Geen opmerkingen: