maandag 1 mei 2006

Ook Tony Blair zakt drastisch in zijn eigen hit parade

The Times meldde gisteren dat 64% van de Britten het niet eens is met het beleid van Tony Blair. Dit is zijn slechtste resultaat sinds hij in 1997 aan de macht kwam, maar het kan allemaal nog erger worden na een catastrofale week voor de Britse regering. Blair kan gedwongen zijn drie van zijn ministers af te zetten.

Charles Clarke, de minister van Binnenlandse Zaken kwam in het nieuws, doordat bekend werd dat sedert 1999 1000 buitenlandse misdadigers vrijgelaten zijn, terwijl ze na hun gevangenisstraf hadden kunnen worden uitgezet. Minstens vijf van hen hadden opnieuw misdrijven gepleegd en een ervan had een vrouw verkracht.

Vicepremier John Prescott had gedurende twee jaar een relatie gehad met een van zijn secretaressen, en dat nieuws haalde (uiteraard) vooral de sensatiepers, maar intussen werd een interview gepubliceerd met zijn geliefde, waarin zij verklaarde dat ze hem in zijn kantoor oraal bevredigd had.

Patricia Hewitt, minister van Volksgezondheid, is volgens de Britse enquêtes niet in staat haar werk goed te doen. (El País van vandaag)

Helaas vermeldt het betreffende artikel niet hoe veel (weinig?) mensen Blairs beleid nog wél steunen. Dat zullen er beslist zijn dan 36%...

Geen opmerkingen: