zaterdag 13 mei 2006

O, o, o, wat zijn Nederlandse politici toch eerlijk...

Althans dat willen ze duidelijk maken door zo nadrukkelijk te vallen, bijv. over de door Taida Pasić (volgens Tita Toverkol) gepleegde 'fraude'.

Nu valt Nawijn (afkomstig uit de LPF, ook een politieke partij, die altijd uitgeblonken heeft in integriteit en degelijkheid, ¡not!) weer over de 'leugens' van Hirsi Ali, die -zoals gebleken zou zijn uit een uitzending van het televisie-programma Zembla, waarbij enkele van haar familieleden geïnterviewd werden- niet de waarheid heeft verteld om in Nederland voor een verblijfsvergunning in aanmerking te komen. Is overigens onderzocht of deze familieleden wél de waarheid spraken, of paste dat wellicht niet in de 'opdracht'?

Ik ben overtuigd atheïst, en het is dan ook niet verwonderlijk dat de bijbel voor mij gewoon een boek is als een ander. Maar net zoals in fiction vaak heel wijze opmerkingen en adviezen staan, zo geldt dat ook voor de bijbel. Aangezien een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking (en al zeker van het balkenkabinet) zich als christen beschouwt, zegt te beschouwen, of minstens 'ergens' in gelooft, wil ik ook de eerdergenoemde meneer en mevrouw (uit deze woorden mag niet worden geconcludeerd dat ik hen als mensen respecteer) wijzen op een opmerking van Jezus, zoals beschreven in het evangelie van Johannes (8:7). "En als zij bij hem bleven vragen, richtte hij zich op en zeide tot hen: Die van ulieden zonder zonde is, werpe het eerst den steen op haar."

En mochten Verdonk en Nawijn niet onder de indruk zijn van deze wijze raad, dan wil meneer Balkende Ellende hen misschien even wijzen op het overwegend christelijke karakter van de Nederlandse samenleving.

Zowel Verdomd als Napijn hebben de Tweede Wereldoorlog niet aan den lijve ondervonden en daarom zou van hen minstens gepaste terughoudendheid verwacht kunnen worden. In oorlogssituaties of in hoge nood is waarheid ineens iets heel anders dan in een ivoren toren. En dan wil ik vandaag niet verder uitwijden over de mate van eerlijkheid van V. en N.

Misschien zou het wel zinvol zijn om iedereen die in de politiek wil gaan, te dwingen vooraf een cursus menselijkheid te volgen...

Geen opmerkingen: