woensdag 17 mei 2006

En de bijbel dan?

De kerk van de ayatollah uit Rome heeft een website geopend, die duidelijk gericht is op fans van het boek The Da Vinci Code van Dan Brown en -waarschijnlijk vooral - van de daarop gebaseerde film. (Trouw, vandaag)

De makers beweren dat het boek en de film "vol staan met onzin" en daarom zullen ze op de site wel eens het "echte" verhaal van Jezus vertellen. Het stoort de katholieken bijvoorbeeld dat Brown Jezus gewoon als een mens beschouwt en niet als de zoon van God.

Tja, als je van dat soort sprookjes uitgaat moet je natuurlijk niet gaan beweren dat een ander boek "vol [staat] met onzin", terwijl de bijbel ook niet meer is dan een sprookjesboek, dat alleen voor goedgelovige simpele zielen onfeilbaar is.

Als de RK's werkelijk de waarheid over hun Jezus willen promoten, zullen ze ook eens wat werk moeten maken van de tientallen min of meer geheim gehouden andere evangelies. Deze worden overigens niet zomaar geheim gehouden: ze vestigen veel meer de aandacht op het mens-zijn van Jezus, dan de vier door de christelijken geselecteerde evangelies.

Geen opmerkingen: