vrijdag 26 mei 2006

Verenigdestaatse moordmilitairen

The Los Angeles Times meldt dat uit een militair onderzoek is gebleken dat verscheidene Verenigdestaatse mariniers op 19 november verleden jaar 24 willekeurige Iraakse burgers (waaronder vrouwen en kinderen) vermoord hebben. Dit was gebeurd nadat een op een weg geplaatste bom een andere militair (korporaal Miguel Terrazas) gedood had.

Na deze aanslag op de illegale Verenigdestaatse bezetters schoten de mariniers op de vijf inzittenden van een auto en vielen ze verscheidene huizen binnen, waarbij ze in het wilde weg op de aanwezigen schoten. Later meldden ze dat de burgers bij een vuurgevecht gedood waren.

Ook op 26 april zou een burger dood geschoten zijn door mariniers, maar het onderzoek naar dit 'incident' is nog niet afgesloten. (La Vanguardia vandaag)

Mij verbazen deze moordpartijen niet. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer engs gebeurt, dat misschien pas over vele jaren ontdekt zal worden, als deze illegale bezetting ooit beëindigd is. Tenslotte heeft het ook heel lang geduurd, voordat de Verenigdestaters zelfs maar over de oorlog in Vietnam durfden te spreken, en de situatie in Irak doet daar op meer dan één punt aan denken...

Geen opmerkingen: