woensdag 15 juni 2005

Als de Balk de passie preekt...

In het Brabants Dagblad van vandaag wordt melding gemaakt van een open brief van de drie regeringsfracties (ik snap trouwens niet dat Dom66, de club van Boris D & the Pins nog steeds als zodanig wordt aangeduid, maar waarschijnlijk is dat omdat ze die paar onschadelijke zwalkers nodig hebben om aan een meerderheid te komen in de Tweede Kamer), waarin de vloer wordt aangeveegd met de huisartsen. Daarin schrijven ze: ,,Het bewust vergroten van onzekerheid en het zaaien van angst met behulp van leugens, het opzetten van een sociaal masker met als doel het eigen salaris op te krikken, is huisartsen onwaardig en ondermijnt hun geloofwaardigheid.'' Het zou volgens dit stelletje uitvreters (de regeringsfracties bedoel ik) de artsen alleen te doen zijn om meer geld...

Ze moeten toch wel écht helemaal van de pot gepleurd zijn en van hun god los, wanneer ze het wagen deze onzin los te laten. Denken ze nou werkelijk dat wij alweer vergeten zijn, wie zelfs nog maar kort geleden probeerden met angst en leugens ons probeerden zo gek te krijgen dat we vóór de Europese 'grondwet' zouden stemmen?
Wie slingerde daarbij ook alweer met oorlogsdreiging, met Srebrenica.
Welke leugenaars plakken de laatste jaren de ene leugen aan de andere en verontschuldigen zich dan door te stellen dat de journalisten de boel verkeerd begrepen hebben.
En wie gaan intussen -vanachter een 'sociaal masker'- rustig door met het afbreken van de sociale zekerheid in Nederland?

Huisartsen hebben groot gelijk met hun protesten. Het gaat niet om hogere inkomsten, maar over het feit dat straks niet meer door medici beslist wordt over de gezondheid van ons, de (potentiële) patiënten, maar door verzekeringsmaatschappijen. We zien al wat de club van minister de Kneus en zijn kornuiten hebben aangericht met hun uitholling van de WAO (en het UWV is nog niet eens een commercieel bedrijf!). Ook daar tellen medische factoren niet meer... het gaat alleen over GELD. En dat stelletje geldwolven beweert dan dat artsen hun inkomsten met 'zeker 10%' willen opkrikken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Vroeger hadden we daar nog een mooi grapje over kunnen maken: "Als de Balk de passie preekt... Volk, pas op uw snippen", maar sinds we met z'n allen eurotisch genaaid zijn, is de woordspeling zinloos geworden.
Tegenwoordig gebruiken we monopoly-geld (een kennis van me had laatst een biljet dat afgegeven had in de was (in de voorwas eigenlijk, bij 30 graden).
Het betrof een biljet van 10 euro (je weet wel, officiële waarde iets meer dan 22 gulden, koopkracht-waarde ongeveer 12,50 gulden, maar over wisseltrucs mogen we het geloof ik niet hebben), dat bij toeval in de borstzak van een wit overhemd was blijven zitten.
Totale schade zo'n 50 euro en een paar verloren uren op een politiebureau (de kennis was eerlijk, en wilde uitzoeken of er misschien sprake is van een vervalsing, vervolgens werd hij benaderd alsof hij een valsemunter was), biljet en overhemd werden afgepakt, was ineens bewijsmateriaal, waar geen vergoeding tegenover stond, niet eens een bewijs van 'ontvangst' kreeg hij, hij moest blij zijn dat hij in zijn eigen bed mocht gaan slapen (het is onduidelijk of dat letterlijk tegen hem gezegd is, maar zo kwam het in ieder geval wel op hem over).
Wat wel duidelijk is, is dat de politie er een grote vriend bij heeft gekregen.

Waar een mens met afdwalende gedachten al niet op komt.

Nu even terug naar het onderwerp van dit blog-stukje: de zieke artsen.

We kunnen eigenlijk maar op één ding hopen: dat de minkukels en kneuzen die zich in en rond het kabinet hebben verschanst (regering, politici, ambtenaren) door hun stresserende bezigheden van het ons volcontinu voorliegen en bedriegen in een hogelijk versneld tempo verouderen en (op medische gronden) afgekeurd kunnen worden, zodat zij aan den lijve zullen ondervinden wat zij de rest van het volk aandoen.
Het moge duidelijk zijn, dat zij op alle andere gronden allang het stempel "afkeurenswaardig" verdiend hebben, maar blijkbaar vinden zij dat niet zo, dus waarom zouden ze dan opstappen.

Ach, vergeet ik het voor hen belangrijkste toch nog, hun van ons geld weldoorvoede portemonnee (of heet dat dan portefeuille) vrijwaart die hypocrieten van de gevolgen van hun wanbeleid waar wij als arme sloebers onafwendbaar wél mee geconfronteerd worden.

Weet je wat, laten we nog maar even goed sparen voor een groot afscheidscadeau voor hen, iets wat ze zeker nog niet hebben, een geweten, zodat ze oprécht schuldbewust uit de kast kunnen komen.

En nu we toch in grote lijnen schilderen, misschien kunnen ze de rest van hun levensdagen wel met veel animo slijten in het heropvoedingsinstituut van hun liefste quant de preutse nieuwgeboren Bushpuber.