maandag 27 juni 2005

Halfslachtige Dom66

Tweede-Kamerlid Bakker van D66 vindt dat het scheppingsverhaal, zoals dat bijv. in het boek Genesis van de bijbel verteld wordt niet in biologielessen thuishoort. Deze legende zou wel in de geschiedenis- of godsdienstles behandeld mogen worden. (Metro vandaag)

Dit is weer zo'n typisch Nederlandse enerzijds-anderzijds oplossing (je mag geen hennep verbouwen voor de productie van hashish and marihuana, maar hennepproducten mogen wel verkocht worden. Of: fietsers hebben voorrang op rotondes binnen de bebouwde kom, maar buiten de bebouwde kom niet. Dat is volgens de overheid goed voor de duidelijkheid).

Het scheppingsverhaal is precies dat: een verhaal. Het hoort daarom netzomin thuis in de biologieles als in de geschiedenisles - tenzij het nodig is om bepaalde historische godsdienstig geïnspireerde feiten toe te lichten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit geteut van de 66-dombo's roept allerwegen verwondering op.
Dat zou een zinnetje van het Nationaal Dictee 1876 kunnen zijn geweest, als er toen al zoiets was geweest.

Biologiedocenten door het hele land vragen zich af, waar Den Haag zich mee bezig houdt, als er een verhitte discussie ontstaat over een niet-bestaand onderwijsprogramma (bron: de Volkskrant, 27 juni).
Zeker, in de meest gebruikte biologie-boeken komt een verwijzing naar het scheppingsverhaal voor, in een afhankelijke bijzin, samengevat in de term 'creationisme'.
Soms wordt er nog bij verteld dat sommige mensen vanwege hun bijbelse achtergrond moeite kunnen hebben met de evolutieleer (die van Darwin dus).
Dat is alles. Dat is écht alles.

Kan die club (D'69) zich niet beter bezig gaan houden met het opruimen van hondenpoep in zandbakken van parken en scholen, dán zouden ze wat nuttigs doen.
Zelfs een onderzoek naar de hallucinerende effecten van de gebruikte kleurstoffen in sinaasappelschillen heeft meer maatschappelijk nut, hoewel ik daar erg weinig van verwacht, want het orangisme slaat nogal om zich heen dezer dagen.

Nu we het daar toch over hebben, weet je waarom die Argentijnse niet naar huis mocht?
Omdat ze vanuit het kraambed uitspraken deed van het volgende soort: "ik weet het, twee dochters maakt mij nog geen maxi-má, maar het begin is er, ik blijf aan de leg tot het wél zo ver is", en dat soort groffe praat kon Trix natuurlijk niet openbaar laten worden, stel je voor, dat promoveerde Alex van beetje-dom tot dekhengst, net op een moment dat het schandalige buiten-de-deur-neuken van deze club oranje profiteurs wat in het vergeetboek begon te raken, niet dus (bron: Ons Vorstenkruis, 27 juni).