dinsdag 21 juni 2005

Harteloze minister!

Vandaag kreeg ik een brief van Hartpatiënten Nederland (niet te verwarren met de Nederlandse Hartstichting) waarin uitvoerig wordt uiteengezet hoe minister Remkes van Binnenlandse Zaken het (net als Hoogervorst) allemaal zelf het beste meent te weten.

Deze Remkes (die velen van ons zich nog wel zullen herinneren van zijn onsympathieke optredens in het TV-programma Kopspijkers) gaat namelijk volledig voorbij aan de wens van de Tweede Kamer om politiewagens standaard uit te rusten met automatische externe defibrillatoren (AED's), waarmee jaarlijks honderen mensen gered kunnen worden, wanneer ze getroffen worden door een acuut infarct.

Hij vindt dat dat geen werk is voor politie-agenten (netzomin als het blussen van brandjes, dus kunnen ook de brandblussers wel uit de politie-auto's, zoals de brief van Hartpatiënten Nederland al terecht aangeeft). Hij vindt dat dit soort eerste hulp door ambulancepersoneel moet worden uitgevoerd en hij gaat daarmee volstrekt voorbij aan de trieste realiteit van tegenwoordig, dat ambulances véél te lang onderweg zijn om -zeker in dit soort acute gevallen- nog hulp te kunnen bieden, terwijl er altijd wel een politie-auto in de buurt is.

Je zou bijna hopen (ofschoon ik eigenlijk niemand iets slechts toewens, zelfs niet de leeghoofdige club van Balk en Zalm) dat Remkes een keer een acuut infarct krijgt en hij pas op het laatste nippertje gered kan worden omdat de ambulance in een file vast heeft gezeten.

Lees de brief zelf op de site van Hartpatiënten Nederland.


Geen opmerkingen: