woensdag 29 juni 2005

Nieuwe kruistocht in de USA

Binnen enkele uren nadat een rechter in Texas besloten heeft dat een 'monument' op Texaanse overheidsgrond (bij het Capitol in Texas) mag blijven staan, op grond van het feit dat het een 'monument' is, hebben christelijke groepen aangekondigd 100 nieuwe monumenten op te gaan richten in andere steden in de USA.

Dominee Patrick J. Mahoney, leider van de Christian Defense Coalition, die ook verantwoordelijk was voor de waken buiten de kliniek in Florida, waar eerder dit jaar Terri Shiavo gestorven is verklaarde: "Wij zien dit als een historische opening, en we gaan dit op agressieve wijze nastreven."

Hij was echter wel teleurgesteld dat het hof in een soortgelijke zaak bepaald had dat geen ingelijste versies van de tien geboden mochten worden opgehangen in rechtszalen in twee districten in Kentucky.

Volgens Mahoney biedt de beslissing in Texas voldoende mogelijkheden voor het veiligstellen van het 'Christelijke erfgoed' van de Verenigde Staten. (Washington Post van gisteren).

Commentaar hierop is m.i. niet nodig. Het is duidelijk dat de alleluja-terreur en de neoliberale terreur hand in hand gaan (kijk maar in Nederland, waar het regime van Balk en Zalm eveneens zowel de neoliberale internationale als engchristelijke gedachtenvernauwing erdoor probeert te drukken. Godverdomze!

Geen opmerkingen: