vrijdag 3 juni 2005

Metro gaat nu toch écht te ver

De Metro heeft al een tijdje de irritante gewoonte om op de brievenpagina de 'slechtste brief' af te drukken onder de kop 'Terug naar school'. Deze quasi-elitaire rubriek kan alleen maar dienen om het ego te strelen van degenen die zich zo geweldig vinden dat ze geen spel- of stijlfouten maken.

Zo stond er vandaag een brief in van 'naam en adres bekend bij de reactie' die inderdaad geen toonbeeld was van een goed opgestelde brief: er zaten nogal wat spelfouten in, de interpunctie was niet fantastisch, maar de brief zelf was inhoudelijk beter dan veel andere schrijfsels die gepubliceerd worden.

Ik hoop dat de oorspronkelijke afzender het niet erg vindt (en dat de Metro sportief genoeg is om me geen advocaat op mijn dak te sturen wegens het schenden van auteursrechten [wiens auteursrechten?]), maar ik wil de brief (gecorrigeerd voor wat betreft spelling en interpunctie, maar verder precies volgens de bedoelingen van de schrijver) hierna weergeven, zodat jullie zelf kunnen concluderen of het nodig is de schrijver naar school terug te sturen. Ik vind van niet, ook al ben ik het dan niet met alle punten eens...

Beste Jan Peter.
Als je het moeilijk vindt om uit te leggen waarom het Nederlandse volk tegen de grondwet heeft gestemd, dan stuur je toch gewoon een mailtje naar Brussel. Ik wil hem nog wel even schrijven ook voor je, hier komt ie.

Geachte leden van de EU.
Zoals afgesproken hebben wij sinds de invoering van de euro, Jan Modaal (Jan Modaal is in Holland iemand die zich scheel werkt voor 10 tot 12 euro bruto per uur) die hebben wij flink uitgeknepen. Wij hebben ze de v.u.t. en het prepensioen afgenomen.
Wij hebben het de werkgevers makkelijker gemaakt om hun personeel te ontslaan, zodat de mensen die overblijven zich de kolere werken.
Er worden op dit moment grote hoeveelheden werknemers ingewisseld voor Poolse of andere oosteuropese arbeidskrachten. Die zijn namelijk nog goedkoper voor de werkgevers.
Ook zijn wij een draagvlak aan het creëren om werknemers tot hun 67 te laten doorwerken. Op tal van andere zaken zijn wij de burgers aan het uitknijpen, zoals ziektekosten, huursubsidie, AOW, WAO, omwisselen gulden naar euro, pensioenen, enz. enz.
Ook juist op deze dag, van het referendum komt er een aanvraag uit Brussel om onze hypotheekrente-aftrek af te schaffen, en dat van alle landen binnen de EU de werkloosheid in Nederland het snelst groeit. Konden deze berichten nog niet even wachten tot morgen?
M.V.G.
Jan Peter Balkenende

Geen opmerkingen: