zondag 5 juni 2005

Bush kan het liegen niet laten

Ondanks het feit dat het Iraakse verzet dag na dag meer (en ernstigere) aanslagen pleegt tegen het Verenigdestaatse bezettingsleger (en hun helpertjes) bestaat Bush het om te beweren dat de gewelddadigheden aan het wegebben zijn.

Is hij zo blind of wordt hij slecht voorgelicht? Welnee, geen van beide. Hij weet verdomd goed wat er aan de hand is, maar hij heeft steeds minder hoop op verwezenlijking van zijn eigen draaiboek van 2 jaar geleden. Hij had gehoopt (misschien wel geïnspireerd door overdadig gebruik van geestverruimende middelen of een visioen van zijn eigen neochristelijke god?) dat de Irakezen met bloemen klaar zouden staan (ik hoor hem al mompelen 'dank voor de bloemen') en dat een door hem ingestelde marionettenregering binnen enkele maanden de touwtjes strak in handen zou hebben. Daarna zou hij als held van het 'vrije' westen over de hele wereld beschouwd worden als de machtigste man aller tijden.

Voorlopig ziet het er echter alleszins naar uit dat het nog jaren zal duren voordat de boel daar een beetje op orde is - áls het al ooit lukt, zolang als de Verenigdestaters daar de lakens proberen uit te delen. Nu staat hij dus voor de noodzaak om nog meer kanonnevlees naar Irak te sturen en/of de soldaten die er al 2 jaar zitten daar nog langer gek te laten worden.

Misschien heeft hij van een lokale Jolanda (of zoiets) gehoord dat er een wonder zal gebeuren als hij maar twee maanden goed bidt (of homo's bestrijdt?) en daarom hoopt hij dat hij met zijn leugens de soldaten nog twee maanden in touw kan houden.
Madame de Pompadour riep in 1757 uit "Na ons de zondvloed", toen het Frans-Oostenrijkse leger door de Pruisen verslagen was, maar het ziet er steeds meer naar uit dat Bush nog door zijn eigen zondvloed zal worden meegesleurd.

Het volgende probleem dient zich dan al aan... wie zal er in staat zijn de ellende van zoveel jaar Bushisme op te ruimen?

Geen opmerkingen: