dinsdag 21 juni 2005

Microschoft & Co in hun sas

De juridische commissie van het Europese Parlement heeft besloten de meeste amendementen op het voorstel voor softwarepatenten af te wijzen. (www.webwereld.nl vandaag).
Met name de leden van de Europese Volkspartij (EPP) en de Alliantie van Liberalen (ALDE) (zeg maar de Europese maatjes van de club van Balk & Zalm) stemden tegen de meeste amendementen.

Ofschoon het voltallige Europese Parlement ook nog moet stemmen (op 6 juli a.s.) ziet het er somber uit voor kleine bedrijfjes en onafhankelijke software-ontwikkelaars, omdat het risico levensgroot aanwezig is dat elke vernieuwing al bij voorbaat onmogelijk wordt gemaakt wanneer grote clubs als Micro$oft, Intel, Nokia en Philips zoveel mogelijk gaan patenteren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Eigenlijk snap ik er geen zak meer van.

Ik had de overtuiging dat dat hele patentenvoorstel terug was gestuurd naar de tekentafel, toen het erdoordrukken bij de landbouwministers niet lukte.

Is het trouwens niet zo dat degene die daar voor ons land stelling tégen had moeten nemen, minister Louter Jank Stinkworst, dat niet gedaan heeft, omdat hem persoonlijk dat slecht uitkwam, en daar liegt ie dan ook zonder blikken of blozen over.
Vraagje: is hij op staande voet ontslagen of gekort op zijn uitkering (loon kun je dat niet noemen, want loon hoort naar wérken te zijn), of toch in ieder geval op zijn vingers getikt?
Nee, hè, die slappe lul mag nog steeds de grote jongen uithangen (hij is vast verslaafd aan viagra of zo).

Dat staats-secretariële hulpje van hem, Katrien van Schennis, is net zo vlot met leugens, want zij gebruikt een tekstverwerker met een eigen wil, en zij is vóór software-patenten, behalve als het om iets triviaals gaat, en zij zal daar dan wel met de vlooienkam doorheen gaan (en die 30.000 die er al verleend zijn, worden die alleen maar ontkend, of als waardeloos en terecht het raam uit geflikkerd?).
Ik vraag me af of zij zelf een computer heeft, en zo ja, of ze er mee om kan gaan (misschien heeft ze wel een goed toetsenbord met een "any"-toets), of zou ze net zo digibeet zijn als de rest van de dwazen die al jaren deel II van De Grote Regeringsshow bij elkaar improviseren.

Loopt er ook nog zo'n ex-D666 tante rond (Franchise Gisteren) met een commissie waar een rapport uitzakte, met daarin de aanbeveling om software-patenten toe te staan, ondanks dat er misschien dan toch wel trivia een patentstempel krijgen (zie groot getal hiervóór).

Volgens mij moet Tiet Verdomd voor voornoemde figuren en al hun trawanten maar snel een definitief uitreisvisum uitschrijven (liefst naar de Vreselijk Enge Staten, alwaar ze in die Bush rustig hun eigen stront kunnen patenteren), dan kunnen de gewone allochtonen gewoon hier blijven, omdat met het vertrek van die Haagse uitverkopersbende er weer ruim voldoende leefruimte in Nederland is, Tietje moet dan zelf wel meegaan om de boel aldaar in de gaten te houden.
"You speak English?" "Yes, maar liever gewoon witlof en spruitjes."

Als ik bij de buitensportzaak vraag naar patenten, wijzen ze op hun voorhoofd, dat ik een beetje normaal moet doen, alsof vrouwen niet hun eigen kampeerverblijf kunnen opzetten.