Althans, ik ben ervan overtuigd dat Hoogervorst (de minister van Volksgezondheid die meer denkt te weten over gezondheid dan de Gezondheidsraad) dat morgen zal zeggen, wanneer Agnes Kant [SP] (die in ieder geval wél verstand heeft van medische zaken) hem vragen gaat stellen.
In de Metro van vandaag lees ik namelijk dat uit een door verzekeraar Achmea en bij de GPD aangesloten kranten onder ruim 12.000 mensen uitgevoerd onderzoek blijkt dat 16% van de Nederlandse bevolking het afgelopen jaar bezuinigd heeft op de gezondheidszorg, omdat de kosten te hoog waren. Het betreft met name zaken die niet meer vergoed worden door het ziekenfonds, zoals de tandarts en fysiotherapie.
Misschien hebben Balk en Woutertje wel gelijk wanneer ze stellen dat de sociale voorzieningen in Nederland niet achteruit zouden gaan door aanvaarding van de Europese 'grondwet'. Met de voortvarendheid waarmee het regime Balk deze aan het afbreken is, zou er nauwelijks meer iets te verslechteren zijn als het -terecht- afgewezen 'grondwets'voorstel onverhoopt toch nog ooit zou worden doorgedrukt.
1 opmerking:
De volgende aanvulling in het kader van hoe lul ik mij uit deze totale afgang (en dan heb ik het over de Rotte Tandenpolitiek van de regering, én over het feit dat het Nederlandse volk zowaar tégen de eurowet was:
Hoogervorst (VVD, Minister van Volksverzieking) is een kletser.
In NRC/Handelsblad (4 juni) stelt hij dat het Nederlandse volk zich "ernstig bedreigd" voelt in zijn nationale identiteit. "Primaire oorzaak is dertig jaar achteloos immigratiebeleid."
Dat is (naast botweg stemmingmakerij en exofobie) complete onzin: de primaire oorzaak is (het minimaal gedurende al die tijd) achteloos omgaan met de belangen en de stemmen (ook: stemgegeven wilsuitingen) van het volk, iets waar zijn partij en het CDA in grossieren (en waar D66 en de PvdA totaal geen moeite mee blijken te hebben, wellicht uit onvermogen om zelfstandig te denken en handelen).
Volgens Hoogervorst zit Nederland in een diepe politieke crisis. "De problemen zijn te lang genegeerd en het zal heel lang duren het vertrouwen te herstellen. [...] Politici die moeilijke problemen op moeten lossen, moeten de ruimte krijgen impopulaire maatregelen te nemen."
De vraag is natuurlijk of er ooit sprake van kan zijn dat de burger een regering bestaande uit dit soort zelfverrijkende kletsmajoors zal vertrouwen, die het over "impopulaire maatregelen" hebben waar zij zelf geen hinder van ondervinden.
Volgens mij interesseert ze dat ook geen ene mallemoer. "Impopulaire maatregelen" is niet meer dan een meelijwekkende formulering om aan te geven hoe begaan 'ze' zijn.
Dat geloof ik eigenlijk ook wel, dat ze begaan zijn, met hun eigen inkomstenpatroon, maar zeker niet met ons welzijn.
Hoogervorst wijst ook op "het zwakke gezag van de Nederlandse politieke elite, van regering tot oppositie" en noemt dat "verontrustend".
Wat verontrustend is, is dat er helemaal geen sprake is van gezag, alleen van opgelegde macht, afgedwongen gehoorzaamheid, hoewel dat meer dan dubbelop is.
De regering, als meest in het oog springende vertegenwoordigers van die "politieke elite" heeft nog niks gedaan op basis waarvan wij, het volk, hen enig gezag zouden kunnen toebedelen - snap je dat?
Ik zal het uitleggen: als iemand ergens veel van weet zijn we geneigd naar die persoon te luisteren en diens aanwijzigingen en voorstellen ter harte te nemen.
In de regering (en natuurlijk de ambtenarenkliek die hen van gebrekkige, onvolledige of compleet foutieve informatie voorzien) zit grosso modo niemand die het beste met ons voorheeft.
Voorzover de regering een beleid heeft, is dat gericht op afbraak van al onze rechten (louter ten gunste van henzelf).
Daar hoef ik geen voorbeelden van te geven, neem ik aan.
"De vraag is of dat [terugwinnen van vertrouwen - jpz] gaat lukken als we de richting van meer directe democratie opgaan", zegt Hoogervorst verder, en, min of meer concluderend, "referenda leiden tot laffe politici en conservatisme."
Dat ben ik geloof ik niet helemaal met hem eens, de bende die nu in Den Haag zit bestaat uit conservatieve lafaards die niet kunnen besturen, dus er is alleen maar hoop op verbetering als wij, het volk, ook mee mogen denken over onze eigen toekomst (en dan niet zogenaamd bij verkiezingen, want dáár heb ík nou juist geen vertrouwen in, je stemt voor vooruitgang en krijgt vier jaar terugval, je wilt meer vrijheid en krijgt beknotting, nee, dat is het niet voor mij).
Het enige wat deze regering kan doen om ons vertrouwen terug te winnen is onmiddellijk aftreden en ons een nieuwe ploeg laten kiezen, ik ga wel weer stemmen, dat wel.
Een reactie posten