maandag 20 juni 2005

LPF en Willem van O

Tja, dus Hilbrand Nawijn en Filip de Winter van de enge partijen LPF respectievelijk Vlaams Belang (vroeger Vlaams Blok) willen een denktank oprichten. Revolutionair nieuws, dat wel, want ik was er toch vast van overtuigd dat Nawijn (en de hele LPF) niet wisten wat denken is. Toch heeft zo'n beslissing wel een diepgaande uitwerking, want schaam-allochtoon Varela (die alleen is opgenomen in de partij om te bewijzen dat de LPF niet racistisch is) geeft te kennen (volgens mij de eerste keer dat hij zich over een politiek onderwerp heeft uitgesproken) dat dat niet kan (Metro vandaag).

Het leuke is wel dat Nawijn weer wel handig gebruik maakt van het misverstand dat Willem van Oranje een belangrijk figuur is, want in de Metro wordt gesuggereerd dat de denktank misschien wel "Willem van Oranje Stichting" zou kunnen gaan heten. Erg toepasselijk, want als de LPF (en Vlaams Belang) zich daardoor koppelen aan deze landverrader, die terecht (volgens de destijds geldende wetten) met de dood gestraft werd, geven ze daarmee tevens aan dat ze ook (zacht gezegd) erg eng bezig zijn...

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou, dan zal ik het ook nog even zacht zeggen: denktanks worden opgericht om het de zwakke denkers (of hen die helemaal niet kunnen denken en van anderen de suggestie kregen om zo'n intellekt-concentraat bij elkaar te schrapen) mogelijk te maken om (schijnbaar zelf) met ideeën naar buiten te komen.

Niemand houdt niemand voor de gek, behalve misschien de oprichters van zo'n verstandsbakkie.

En echt creatief denkwerk zal er hooguit bij toeval uitkomen, zeker in dit geval, waar de uitgangspunten (enge schreeuwers die oproepen tot haat en angst - oei, ik zie een overeenkomst met 'de regering') elke vorm van buiten het kader treden wel móéten afstraffen.

De deelnemers aan die peins-club (zouden daar echt liefhebbers voor zijn, ik bedoel, die dat openbaar willen krijgen?) mogen zich vast voortaan verheugen in de niet-aflatende belangstelling van spionage-diensten.