zaterdag 30 juni 2001

Onbenullige gemakzucht bij de Volkskrant!

In een overigens niet oninteressant artikel vermeldt de Volkskrant vandaag "Zelf heeft de Wereldomroep zenders op Aruba, Madagascar en in de Flevopolder. Die van Aruba is te ontvangen in heel Latijns-Amerika, en in West-Afrika." Is dat zo sedert de laatste orkaan in Midden Amerika? Vroeger stonden er wel zenders (meervoud) op Bonaire (en die staan er nog), maar niet op Aruba (trouwens volgens het uitzendschema van de Wereldomroep nog steeds niet)...

De zenders van Bonaire zijn trouwens ook in West Europa goed te ontvangen, vaak zelfs beter dan de Flevo-zenders. Dat ligt overigens niet aan het zendvermogen van de zenders, maar aan de speciale manier waarop de kortegolf signalen zich voortplanten. Wie meer wil weten over de Wereldomroep, en ook over Digitale uitzendingen, kan zijn hartje ophalen op de site van Radio Nederland Wereldomroep: www.rnw.nl.

Het moge duidelijk zijn: de Volkskrant wil graag indruk maken met zijn uitgebreide kennis, en het is daarbij kennelijk niet zo belangrijk als de informatie niet klopt: de lezer kan dat toch niet verifiëren!

Geen opmerkingen: