donderdag 4 oktober 2001

Ondemocratische Nederlandse regering!

Ik heb al nooit veel opgehad met het politieke stelsel in Nederland, de zogenaamde 'parlementaire democratie'. Ik heb daarbij altijd Jan Blokkers verklaring voor het begrip parlement (van het Franse "parler"=spreken en "mentir"=liegen) voor juister gehouden dan de feitelijke etymologische oorsprong van het woord.

In de praktijk is er ook van de democratie vaak weinig te herkennen, maar wat de Haagse megalomanen nu weer presteren gaat werkelijk alle perken te buiten. Zij beslissen (aan de borreltafel?) dat Nederland de VS te hulp moet komen in hun oorlog (oorlog?), maar het parlement mag niet eens de zogenaamde bewijzen tegen Osama Bin Laden zien, omdat die volgens Aartsen "vertrouwelijk" zijn.

Kortom, de soldaten mogen wel worden aangeboden voor een "oorlog", waarbij vermoedelijk de VS mogen bepalen (het is "hun" oorlog, nietwaar?) in welke enge situaties deze soldaten worden ingezet, maar het "democratische" parlement mag niet eens weten om wat voor een oorlog het gaat. Het wachten is nog op Wim Kok die voor de radio gaat vertellen dat we rustig kunnen gaan slapen. Het is te hopen dat de kiezers zich deze dictatoriale houding bij de komende verkiezingen nog zullen herinneren...

Geen opmerkingen: