woensdag 26 maart 2003

Verwend kereltje, die Colin Powell!

Colin Powell lijkt wel een verwend kind, als hij begint te zeuren: "Wij hebben niet deze zware taak op ons genomen om geen controle te hebben over hoe dit land zich in de toekomst zal ontwikkelen".

Niemand heeft de VS en Groot-Brittanniƫ gevraagd Irak aan te vallen. Sterker nog: de internationale gemeenschap was het daar helemaal niet mee eens. De onzinnige interpretatie van VN-resolutie 1441 (iedereen kan hem via het Internet vinden op de site van de Verenigde Naties: http://www.un.org) komt volledig voor rekening van de betreffende regeringen. Ook de doden, zowel aan Iraakse als aan Angelsaksische zijde, komen volkomen voor de verantwoordelijkheid van Bush & Co.

Het is echter wel duidelijk wat de bedoeling is. De VS wil tijdelijk "Amerikaanse" generaals daar de buit laten verdelen. Daarna trekken ze zich terug en dan mag de internationale gemeenschap de puinhopen opruimen. Maar intussen willen ze nog steeds dat wij geloven dat ze daar alleen ingegrepen hebben om de Irakezen de democratie te brengen. Lekkere democratie met een half uitgemoorde bevolking...

Ik zou het daarom heel leuk vinden als de Europese regeringen nu eindelijk eens serieus werk zouden beginnen te maken van de Europese Unie, desnoods zonder Groot-Brittanniƫ, zodat we de Verenigde Staten niet meer nodig hebben. Dat is de enige mogelijkheid om te voorkomen dat de hele wereld straks onderworpen wordt aan de grillen van Bush en zijn soort. Wat mij betreft mogen Balkenende en Bos dan wel samen met Aznar naar de USA verhuizen.

Geen opmerkingen: