vrijdag 18 april 2003

Wat een viespeuken!

Omdat de NS de schoonmaakbedrijven tegen elkaar uitspeelt, zijn de schoonmakers in de treinen de dupe: ze krijgen steeds minder tijd (en geld) om hun werk goed te doen, en ze hebben besloten het werk neer te leggen. Een en ander werd eergisteren netjes uitgelegd door middel van in de trein verspreide vlugschriften. (Voordat iemand aan mijn positie twijfelt: ik sta achter de schoonmakers!)

Het ergste was echter hoe de volgende dag sommige treinen eruit zagen. De toch al minuskule vuilnisbakjes waren uiteraard overvol, en de passagiers hadden kennelijk geen andere oplossing kunnen bedenken dan hun rotzooi gewoon overal neer te gooien, leggen of zetten. Stapels Metro's en Spitsen, lege drankblikjes en -flesjes, een wit plastic bakje waar (te oordelen naar de walm die eraf kwam) een patatje oorlog in gezeten had, een kauwgomverpakking, koffiebekertjes, enz.

Het is natuurlijk vervelend als je je rommel niet op de gewone plaats kwijt kunt, maar is het nou ├ęcht zo moeilijk om in die situatie de troep zelf even mee te nemen en hem in een vuilnisbak op het perron, op straat, thuis of op kantoor te deponeren?

Geen opmerkingen: