donderdag 21 augustus 2003

Aanslagen bewust niet verhinderd?

Naar de laatste tijd blijkt, wist de CIA al ruim vóór de aanslagen op 11 september 2001 dat er Al'Qaida terroristen in de USA waren. De CIA (of de Verenigdestaatse regering?) had alleen geen zin om iets te doen met de tips van de geheime diensten van de Verenigde Arabische Emiraten en Duitsland. Waarom? Misschien omdat er al lang plannen waren om het Midden-Oosten onder controle te brengen en de verwachte aanslagen een mooie aanleiding zouden vormen?

Net zoals de leugens van Bush, Blair & Co. over de massavernietigingswapens in Irak ook alleen een excuus waren om Irak te bezetten?

En net zoals de verzonnen aanval door de Vietcong in de Golf van Tonkin (augustus 1964), die nodig was om een excuus te hebben om Vietnam grootschalig aan te vallen?

Het mogen andere personen zijn die aan de politieke touwtjes trekken, maar de achterliggende gedachte blijft steeds dezelfde: het gaat er steeds weer om dat alles toegestaan is om de macht in handen te krijgen of houden.

De moraal voor ons, gewone burgers? Politici zijn niet te vertrouwen, een héél enkele uitzondering daargelaten. Ook in Nederland niet (zo vindt bijv. staatssecretaris Schultz dat de regels voor Schiphol op termijn tóch moeten worden aangepast na de al dan niet bewuste "rekenfout" over de geluidsoverlast)...

Geen opmerkingen: