maandag 10 mei 2004

Ook Balk weet het niet (meer?)...

Balkenende is kennelijk het spoor ook bijster, áls hij het al ooit wél gezien heeft. Hij stelt "De krachten van terreur mogen het niet winnen", maar hij weigert de conclusies uit zijn eigen bewering te trekken. Immers, wie zijn in Irak de terroristen? De VS (met behulp van enkele marionetten) begonnen een illegale oorlog, die bovendien gebaseerd was op (ver)vals(t) bewijsmateriaal. Hierbij mag niet vergeten worden dat de Verenigde Staten zelf (met een hoofdrol voor Donald Rumsfeld!) indertijd grondstoffen voor massavernietigingswapens leverden aan het regime van Saddam Hussein.

Bij deze oorlog werden talloze onschuldige burgers gedood, en toen de militaire overwinning duidelijk was, werd in eerste instantie alle energie gestopt in bescherming van de olie-installaties in plaats van bijv. ziekenhuizen. Vervolgens worden al maanden lang gevangenen (waarvan sommigen willekeurig opgepakte burgers zijn) vernederd en gemarteld.

Wanneer Balkenende écht een einde wil maken aan het terrorisme, wordt het tijd dat hij de beslissing neemt dat Bush en (bijv.) Dick Cheney en de kennelijk onschendbare Rumsfeld het grootste gevaar vormen in de wereld van vandaag. En eh... liefst geen commentaar dat Al Q'aida een groter gevaar is, want ook daarin gaat de regering van de Verenigde Staten verre van vrijuit. Zij waren het immers die Al Q'aida trainde. En dat alles op grond van de simpele, maar in de VS kennelijk hoogste regel: wie tegen de Russen, is onze vriend...

Geen opmerkingen: