zaterdag 16 december 2017

Catalonië (20) - Anonymous steunt Catalonië

Vertaling van de Catalaanse tekst (van PerCatalunya.cat van gisteren): 

Het bekende online hackerscollectief Anonymous is zeer actief op de sociale media en heeft zich onlangs aan de zijde van het [Catalaanse] onafhankelijkheidsstreven opgesteld. Het ondersteunt op dit moment die beweging en valt het Spaanse eenheidsstreven aan. Enkele maanden geleden heeft het tijdeijk de website van het Constitutioneel Hof en die van andere staatsorganen van de staat lamgelegd.

Nu heeft het "de oorlog verklaard aan [de neofascistische partij] Ciudadanos". Vanmorgen (dat was op 1 december) heeft het toegelicht dat het twee dagen voor de [Catalaanse] verkiezingen [op 21 december] een ware "bom" zal publiceren over Ciudadanos, met betrekking tot de financiering van die partij.

(In het eerdere bericht, waarnaar hierboven verwezen wordt is al wat informatie verstrekt, om duidelijk te maken dat het gaat om belangrijk nieuws, zoals een tweet dat Ciudadanos in de autonome regio Valencia gesponsord is door de supermarktketen Mercadonna.)

N.B.: Ciudadanos wordt in Spanje ook "de oranje partij" genoemd naar de in haar propaganda gebruikte kleur, of ook wel de "partido butano" ("butagas-partij), omdat in Spanje de gasflessen oranje zijn.

Geen opmerkingen: