donderdag 6 januari 2022

Zijn ze nou écht van de pot gepleurd?

In een tijd waarin mensen van "het gas" afmoeten en we van alle kanten onder druk worden gezet om zo min mogelijk CO2 en andere rotzooi in het milieu te brengen, gaan luchtvaartmaatschappijen (zoals Lufthansa) vluchten uitvoeren zonder passagiers, omdat ze anders hun 'slots' kwijtraken (nee, geen 'sloten', zoals ik regelmatig hoor zeggen), waardoor ze dan later minder winst kunnen maken... (zie o.a. de NRC van vandaag).

Zijn die vliegboeren (of de clubs die die 'slots' beheren) nou werkelijk zo achterlijk, dat er kennelijk niemand op het idee komt om een crisis-oplossing te bedenken, waarbij de vliegboeren voor de duur van de crisis gewoon zonder daadwerkelijk te vliegen het normale tarief voor hun 'slots' betalen  - en ze dus die 'slots' niet kwijtraken?
Of ben ik dan werkelijk zo uitzonderlijk intelligent dat ik beter kan nadenken dan al die geldwolven? Die oplossing zou nochtans beter zijn voor het milieu en daarnaast ook financieel interessanter voor de vliegboeren: geen brandstof (ook al kunnen ze die, in ieder geval op Schiphol, ongelooflijk goedkoop tanken) en geen slijtage aan de vliegtuigen...

Trouwens ik vind het ook schandalig, schofterig (en met een dikke middelvinger naar het milieu en de mensheid) dat sommige grootgraaiers (zoals o.a. Elon Musk en Jeff Bezos -zie NRC van 20 juli 2021- miljoenen uitgeven om met een raket enorme hoeveelheden rotzooi in het milieu te brengen.
Het wordt tijd dat er een internationaal tribunaal komt voor milieu-misdaden! Daar kunnen dan deze milieubewusteloze grootgraaiers op passende wijze vervolgd worden.

Geen opmerkingen: