vrijdag 30 juni 2023

Vleeseters zijn medeplichtig, al dan niet bewust!

Het zal niemand ontgaan (zijn) hoe weinig een dierenleven waard is in Nederland (en elders in de wereld). "Onze" koning vindt het leuk in een illegaal voor het publiek gesloten natuurgebied everzwijnen af te schieten, 'jagers' knallen konijnen en andere dieren dood om de door 'de mens' zelf verstoorde "wildstand op peil te houden". En jaarlijks verbranden duizenden (miljoenen?) kippen en andere voor mensenvoeding bestemde dieren -en anders worden ze wel 'geruimd'-, wier resten eigenlijk in plastic verpakt bij de supermarkten terecht hadden moeten komen.

Vind je dat niet erg genoeg? Lees dan de kolom van Aisha Dutrieux in de Volkskrant van vandaag  en het daarin genoemde artikel over Roel Binnendijk en Jeroen Siebelink en hun boek Onder de beesten, dat je hopelijk ook bij de Openbare Bibliotheek kunt vinden.

Overigens, in het tweede artikel wordt opgemerkt dat het eten van vlees "diep in onze maatschappij verankerd" is, maar vergeet daarbij ook niet dat de schrijvers van de bijbel (in het boek Genesis) zo 'slim' waren om hun eigen eetwensen tot goddelijke beslissing te maken:

25 En God maakte het wild gedierte der aarde naar zijn aard, en het vee naar zijn aard, en al het kruipend gedierte des aardbodems naar zijn aard. En God zag, dat het goed was.

26 En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.

Op deze manier kunnen christelijke veefokkers (en natuurlijk vleeseters) zich altijd achter hun heilige boek verschuilen, want als de mens 'heerschappij' heeft over alle dieren, dan is er niks aan de hand...

Geen opmerkingen: