zondag 28 juni 2020

Verzetshelden?

Eerlijk gezegd snap ik de ophef niet over het feit dat 'Rusland' (volgens de New York Times de 'Russische geheime dienst') Taliban zou hebben opgeroepen om Verengdestaatse militairen te doden (zie o.a. het Algemeen Dagblad van vandaag). Hoeveel moordpartijen zijn er door de Verengdestaatse geheime dienst CIA al niet georganiseerd in bijv. Chili, Venezuela, Cuba, Grenada en bijna overal in Afrika, Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië? (*)
Toen de Verengdestaatse militairen in West-Europa zich inspanden om ons te "bevrijden" van de nazi-overheersing hadden die soldaten ongetwijfeld ook de opdracht gekregen om vijandelijke soldaten te doden.

En ik denk niet dat Wilhelmina (vanuit haar veilige schuilplaats in Londen) af en toe via radio Oranje (volgens sommigen "inspirerende") woorden uitzond naar Nederland, zal ze er ook geen moeite mee gehad hebben als verzetslieden Duitse militairen geliquideerd zouden hebben. Sterker nog, deze mensen, die Duitsers doodden, worden hier nog steeds geëerd als verzetshelden.


Waarom zouden de Taliban dan niet aangespoord mogen worden om de bezetters van hun land uit de weg te ruimen? In feite doen ze daarbij hetzelfde als 'onze verzetshelden'. Het is vervelend dat daarbij soms ook Nederlands doden, maar dat komt volledig voor de verantwoordelijkheid van het Nederlandse régime, dat zich niet had moeten inlaten met de koloniale oorlogen van de VS, en dus ook geen Nederlandse soldaten daarvoor had moeten riskeren.


(*) En dan heb ik het nog niet over de propaganda-zenders van het régime in Washington (georganiseerd onder de parapluie van het US Agency for Global Media) dat zich in tal van talen bemoeit met de binnenlandse politiek van diverse landen: o.a. Radio Martí (in het Spaans en gericht op Cuba), Radio Farda (in Farsi en gericht op Iran), Radio Sawa (gericht op Arabisch-sprekende landen), en Radio Free Europe/Radio Liberty (gericht op het voormalige Oostblok), Radio Free Asia (gericht op Azië) en de Voice of America (gericht op alle landen waar de VS haar invloed wil versterken of verkrijgen).


Dit US Agency for Global Media stelt zich ten doel -dat zeggen e in ieder geval- «
to inform, engage and connect people around the world in support of freedom and democracy.» We weten intussen allemaal wat die begaanheid met vrijheid en democratie heeft opgeleverd in landen als Vietnam, Irak en Libië...

Geen opmerkingen: