zondag 12 juli 2020

Verdere verZIEKERING van de zorg in Nederland

Goede opmerkingen in De Telegraaf van 23 juni dit jaar van cardioloog Janneke Wittekoek over de plannetjes van CDA-voorpersoon Hugo de Jonge (het bekende maatje van Mark R. bij diens recente TV-optredens) voor het verder beperken van de vrije artsenkeuze. Toch nog iemand die niet de hele dag als een zombie alles slikt wat de Roverheid ons voorschotelt.


Ja, dat was wel een goede uitvinding van die VVD-patsers (onder minister Hans Droogeworst) die ZorgverZIEKeringswet in 2005. Goed, althans voor de aandeelhouders en andere nuttelozen (managers e.d.) van de verZIEKeraaars.

En het meest achterlijke en walgelijke van de hele toestand is dat het Nederlandse kiesvee dit gewoon over zich heen laat komen, terwijl iedereen met een gezond verstand kan bedenken (ZOU hebben moeten kunnen bedenken) dat de zorg alleen maar duurder kan worden (en dus -uiteraard- is geworden) wanneer er aandeelhouders tevreden gehouden moeten worden. 

Hoe veel (weinig eigenlijk) Nederlanders zijn er eigenlijk nog met een gezond verstand? Al vele jaren geleden is er een campagne opgestart voor een Nederlands Zorgfonds, maar die is blijven steken bij enkele honderdduizenden handtekeningen... 
Betekent dit dat de overige miljoenen Nederlanders hun verstand al kwijtgeraakt zijn door het TeleVullis dat dagelijks via steeds meer televisiezenders over ons (hen!) wordt uitgestort, en/of door het steeds goedkoper lijkende bier (zie de reclames in de folders van de supermarkten - en vóór het weekend in de winkelwagentjes)?

Of zijn ze misschien het slachtoffer van een zichzelf op deze manier zelfvervullende profetie, dat regeringen per definitie niet te vertrouwen zijn?

Als we ons maar met genoeg medemensen verenigen kunnen we ons wel degelijk verdedigen tegen de willekeur van de grootgraaiers! Maar dan moeten we ons ook niet tevreden stellen met op Facebook deelnemen aan een "demonstratie", waarbij we onszelf -vanuit onze luie stoel- laten vertegenwoordigen door een getekend poppetje!

Geen opmerkingen: