dinsdag 15 februari 2022

Balen voor Biden! (en voor de Verenigdestaatse wapenindustrie)

 De NRC meldt vandaag dat Rusland "deel militairen en materieel bij Oekraïense grens terug naar bases" overbrengt. Dat zal president Biden van schurkenstaat VS flink tegenvallen! Heeft hij net zo zijn best gedaan om paniek te zaaien (door te beweren dat (volgens onbekende "bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten", een of andere dikke duim?) Rusland morgen Oekraïne zal aanvallen, en dat de Verenigdestaatse burgers dat land zo vlug mogelijk moeten verlaten. Ook andere "westerse" overheden hebben die provocatieve paniekpropaganda overgenomen.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft ook het Vreemdelingenlegioen van de VS (de NAVO) de voorbije weken grote hoeveelheden militairen en moordwapens overgebracht naar Oekraïne om de Russen nog verder te provoceren.

Hopelijk blijkt nu inderdaad dat Biden & Co. vergeefs geprobeerd hebben om een nieuwe Europese oorlog te veroorzaken. Immers bij een conflict tussen Rusland en Oekraïne zou ook de NAVO betrokken zijn, dus een groot deel van de landen in West-Europa. Zoals altijd, een oorlog waarbij de Verengde Staten buiten vuur zou blijven.

Een win-win situatie voor de VS dus, want:
- grote winsten voor de Verenigdestaatse wapenindustrie;
- winst voor de kapitalistische economie in de VS;
- de aandacht van de VS-bevolking wordt afgeleid van de talloze binnenlandse problemen;
- een verzwakking van Rusland, waardoor de VS kunnen proberen weer de belangrijkste economie op de wereld te worden - al zullen ze dan ook China nog moeten zien te verzwakken.

Het is natuurlijk jammer dat West-Europa daardoor in de vuurlinie terecht zou komen, maar daar zitten ze in de VS niet zo mee (ze voeren bijna constant oorlogen in een of ander land buiten de VS), want dan komt er t.z.t. wel een Marshall-plan, om de overlevenden economisch weer interessant te maken voor verdere kapitalistische uitbuiting.

Hoe dan ook, voorlopig heeft de VS-wapenindustrie - samen met de Verenigdestaatse olie-industrie de grote macht, die de politiek van de VS bepaalt - in ieder geval toch alweer extra moordtuig geproduceerd ten behoeve van de NAVO-propaganda, zij het niet zo veel als ze gehoopt had.


Maar het probleem is nog niet opgelost, want ik zie Biden in gedachten al enthousiast spreken over "de Russen" die bang zijn voor de NAVO en de VS, en dat ze zich daarom ("met de staart tussen de benen" zal hij daarbij denken [of zeggen!]) terugtrekken - net zoals bij de crisis in october 1962, toen door de USSR voor Cuba beoogde kernraketten uiteindelijk terugkeerden naar de USSR. En misschien heeft hij nog wel een valse-vlag-operatie in zijn hoge hoed zitten. Tenslotte is de VS daar 'groot' mee geworden...

Toevoeging: Het volgende schreef ik in 2014:

Aangezien "de Russen" tot op heden niet bereid zijn een grootschalige oorlog te riskeren, wordt de druk steeds verder opgevoerd (zie bijv. de New York Times van eergisteren), in de hoop dat Putin' zich zo geprovoceerd voelt dat Rusland zich uiteindelijk toch openlijk militair zal bemoeien met het conflict in Oekraïne, waarbij de VS zich dan "gedwongen" zullen "voelen" de NAVO in te zetten, en daarmee de hele EU in staat van oorlog met Rusland te brengen (zie in dat verband over de "permanent gestructureerde samenwerking" van het "gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid van de [Europese] Unie" met de NAVO het protocol bij artikel 28A van het "Verdrag betreffende de Europese Unie").Geen opmerkingen: