woensdag 19 december 2001

"Vrij" als in "vrije markt"

Ik begrijp nu eindelijk wat "vrij" in de uitdrukking "vrije markt" betekent: hetzelfde als in "Vrijheid" in de naam van de VVD: kapitalisten zijn volledig vrij om te doen wat ze willen en wij (de overige mensen) mogen vrij kiezen of we ons willen laten oplichten. Gekonkel van benzinemaatschappijen, bouwmaatschappijen, belastingontduikingen? Geen probleem: voor een grijpstuiver komen de schavuiten eraf. De rest hoesten de burgers wel op.

CD-producenten zijn vrij om 100-en procenten teveel te vragen voor hun producten, maar als mensen illegaal kopieën maken, wordt niet de prijs verlaagd, maar spreekt men schande van de kopieerders. Sterker nog, CD's worden "beveiligd", waardoor mensen zelfs geen LEGALE kopieën meer kunnen maken voor eigen gebruik. Binnenkort is het zelfs verboden kraakprogramma's te gebruiken om toch een LEGALE reservekopie te kunnen maken.

Het zal wel niemand een zorg zijn, want iedereen is dolgelukkig met zijn "gratis" euro-kit. Dat we het afgelopen jaar (en de komende jaren) hopen geld (hebben) moeten betalen voor diezelfde euro wordt nu even vergeten. En volgend jaar stemt iedereen weer vrolijk op dezelfde nep-socialisten en nep-liberalen, die intussen de traditie van de lubberiaanse uitbuiting met verve voortzetten. Slaap (en droom) maar lekker verder, Nederland.

Geen opmerkingen: