vrijdag 14 februari 2003

CDA wordt A03

Het Noord-Hollands Dagblad heeft vandaag weer een leuk plannetje onthuld van de club van Balkenende ("Partner oudere niet meer mee in verzorgingstehuis"). Ik dacht eerlijk gezegd altijd dat christenen sterk hechtten aan de onontbindbaarheid van het huwelijk, maar kennelijk geldt dat alleen maar zolang het de kosten drukt. Nu mensen ouder worden, dwingt Den Haag ouderen te scheiden, weliswaar niet via de rechter, maar wel in feite. Mensen die een groot deel van hun leven samen geleefd hebben, worden nu uit elkaar gehaald, want alleen de partner die verzorging nodig heeft mag nog naar een verzorgingstehuis. Wordt er wel stil gestaan bij het menselijk leed dat hierdoor ontstaat? Of rekenen ze erop dat deze mensen zo sterk zullen vereenzamen dat ze eerder zullen sterven, dus nog minder geld zullen kosten?

Dit soort maatregel was zonder de steun van het CDA nooit mogelijk geweest, dus ik hoop maar dat de CDA-ers in het parlement zich mentaal vast voorbereiden op een zware straf door hun God! En misschien zouden ze ook wel zo eerlijk kunnen zijn om nu ook de C uit hun naam te laten vallen, de D verdienen ze allang niet meer, zodat alleen de A overblijft. Misschien kunnen ze zich wel A03 noemen? En misschien kunnen ze dan met het andere clubje zonder duidelijke idee├źn (D66) fuseren tot DA. Misschien kunnen ze zich dan ook nog laten sponsoren door de gelijknamige drogisterijketen...

Wat kunnen we verder nog verwachten van deze geldwolven? Gedwongen sterilisatie of abortus wanneer er te veel kinderen geboren worden binnen een bepaalde bevolkingsgroep? Ik verbaas me nergens meer over met deze onmensen! Normen en waarden, nietwaar? Ik noem het eerder schijnheiligheid!

Geen opmerkingen: