De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken met de veelzeggende achternaam Bot heeft (zoals ik eerder vandaag op het ANP-nieuws hoorde op de radio) verklaard dat wij ons bij ons stemgedrag komende woensdag niet moeten laten leiden door de uitslag van het Franse referendum.
Dat kan er alleen maar op wijzen dat hij via de achterkamertjeskanalen van de Neoliberale Internationale ingeseind is dat het in Frankrijk de goede kant op gaat (dat wil zeggen een meerderheid TEGEN de Europese 'grondwet').
Dat kán betekenen dat hij ons -nadenkende Nederlanders- vast stiekem het goede nieuws wil vertellen (dat mag natuurlijk niet van zijn baas Zalm), ofwel dat hij zo'n kolossale schijtlijster is dat hij (zoals de spreekwoordelijke kat uit het Nederlandse spreekwoord) rare sprongen begint te maken in de hoop dat wij ons ook maar iets zullen aantrekken van van deze lakei van het kapitalisme.
Mij is het allemaal om het even. Als de Franse kiezers tegen zijn, hebben we die overwinning in ieder geval al binnen. Volgens de laatste cijfers die ik uit Nederland gehoord heb, zou op dit moment 57% van de Nederlandse kiezers tegen stemmen, en volgens de wiskunde (leve het Nederlandse onderwijs!) van het wormstekige balkenkabinet betekent: minder dan 60% tégen = vóór. Doe geen moeite om dit te begrijpen, ook mijn dochter, die wiskundelerares is, heeft het me niet kunnen uitleggen. Sterker nog: ze begrijpt er zelf ook geen bal van...
2 opmerkingen:
Geachte heer Dwarslezer,
Het is zeer begrijpelijk waarom je dochter (wiskundelerares) niets begrijpt van het rekenmodel van het CDA, het is namelijk de laagste vorm van rekenkunde, het heeft alles te maken met afrondingen en voorzover mijn wiskunde reikt wordt het daar alleen toegepast na nadrukkelijke vermelding.
Vroeger, toen het onderwijs nog tientallen vakken kende, werden (eind-)cijfers gegeven in plussen, minnen, helen en halven. Bij het aanpassen (lees: versimpelen) van het schoolsysteem werd het decimale stelsel ín- en fluks áfgevoerd (als ik het mis heb, mag je het zeggen). Zo werd wat vroeger als 6- in het rapport terechtkwam, vervangen door een 5 op de cijferlijst.
Op dezelfde manier moet je de prietpraat van onderdelen van het kabinet zien: stel, dat 59% van de kiesgerechtigden een stem uitbrengt (stel zelfs dat daarvan 100% nee stemt), dan levert dat als eindcijfer een 6- op, en we zagen dat dat gelijk staat aan 5.
Een stap verder betekent dat dat de helft van het volk tegen is, maar 0,5 = 0 en dan rest er slechts één conclusie, niemand is tégen, dus moet iedereen wel vóór zijn.
Ergo (dat is latijn voor 'dus'), Nederland is vóór de Europese grondwet, simpel toch?
Overigens is het aangevreten kabinetje niet de enige instelling die niet kan rekenen, of dat in ieder geval op een heel aparte manier doet.
Na de parlementaire acceptatie door Duitsland maakte de Volkskrant (28 mei) de behoorlijk tendentieuze fout om te zeggen "Al 220 miljoen keer ja" (dat wil zeggen een kleine helft van het totale inwoneraantal van de EU), terwijl er beter had kunnen staan dat er alweer een kleine zeventig vóór-stemmers waren, 66 van de 69 leden van de Bondsdag.
Een reactie posten