maandag 26 maart 2007

Nederland moet maar uit de EU!

In Trouw lees ik zojuist dat Balkenende er - zij het met een (ongetwijfeld kwartslachtig) slagje om zijn enge armpjes - mee heeft ingestemd dat de door Nederland en Frankrijk afgewezen 'Europese grondwet' alsnog van kracht wordt. Volgens de Duitse bondskanselier Enge-la Merkel is het ontwerp "getekend door 27 premiers en ministers van buitenlandse zaken" en daarom moeten Nederland en Frankrijk maar niet zeuren.

Hetzelfde artikel maakt melding van het feit dat alle EU-leiders 'min of meer' hebben ingestemd met een Verklaring van Berlijn, die hoog opgeeft over de prestaties van 50-jarige samenwerking in Europa. Dit document zou 'de EU nieuwe inspiratie' moeten bieden.

Nieuwe inspiratie, inderdaad: Nederland uit de EU! Het feit dat de enge club rond Balk en Bos er geen moeite mee heeft om de Nederlandse bevolking te laten gijzelen door de paranoïde olie- en wapenboeren uit de VS, betekent nog niet dat alle Nederlanders er zo over denken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wapenboeren? Ik begin de laatste tijd de indruk te krijgen dat Nederland, al een een tijdje een soort provincie van de VS, zelf tot de grote wapenboeren behoort...

Anoniem zei

nederland wordt genegeerd door een laffe hond en een draaikont

En de vraag is en blijft natuurlijk op basis van wat voor soort verdwazing dat gebeurt ... zou er veel smerig geld gestopt worden in ongeziene achterzakken (of stiekeme bonussen op geheime rekeningen); of zou het zo donker zijn geweest tijdens overleggen, achterafjes en onderonsjes dat ze niks gelezen hebben maar enkel gezopen, gevreten, gehoereerd en voor wáár aangenomen wat de lichtekooien van het grootkapitaal aan zoetgevooisde kreetjes slaakten (beloftes van persoonlijke vrijstellingen, luxe leventjes voortaan, felgekleurde veren in afhangende reten); of horen balk en bos en de rest van de bende eigenlijk thuis als 'de hoge heren' in de film "Salò, o le 120 giornate di Sodoma" van Pasolini; of zijn ze gewoon écht te dom om te begrijpen dat ze niet alleen zichzelf, maar heel Nederland (willen) overleveren aan een Europa, dat slavin wordt van de Verengde Staten van Bromsnor?

Nou was het geloof ik de bedoeling van die 'Verklaring van Berlijn', dat daar alle handtekeningen van alle aanwezigen onder zouden komen, maar de een wilde een alinea verwijderd hebben en een ander wilde juist wat toegevoegd zien en een derde wilde het ding als een preek voor eigen parochie kunnen afsteken, dus dat had nog lang kunnen duren en Miep Merkloos wilde vooral snel grote punten zetten op liefst onzichtbare i-tjes, zodat ze zelf als groot boegbeeld van het schip Europa kon functioneren (zou ze dat dan ook naakt doen, zoals vroeger bij de zeilschepen? en willen we dat wel?).

De eerste pogingen om het nadrukkelijke 'NEE' tegen de 'Europese grondwet' (op 1 juni 2005) onderuit te halen zijn al weer op ons los gelaten: We hebben namelijk niet tegengestemd vanwege de inhoud, maar juist omdat we er niks van begrepen. Juist, en varkens kunnen vliegen.

We kunnen natuurlijk met z'n allen aangeven dat we een referendum eisen. Dat kan via wijwillenreferendum.eu, met petitie voor een volksraadpleging. En laat ik er nou helemaal geen bezwaar tegen hebben, als jij die ook even ondertekent.

Dwarslezer zei

Ik vrees (naar aanleiding van de voorlaatste Autografische alinea) dat het inderdaad zo is - dat veel Nederlanders tegen de Europese strontwet gestemd hebben omdat ze er niets van begrepen.

In de weken vóór het referendum heb ik namelijk van tal van kanten gehoord en gelezen dat mensen tegen waren omdat ze Turkije niet in de EU wilden (en nog een redelijk aantal omdat ze nog steeds boos waren om de invoering van de Euro), dús omdat ze er niks van begrepen. Immers ook zónder Europese Shitwet kan Turkije bij de EU en krijgen we de gulden écht niet terug.

Aangezien de EU verleden jaar in vele toonaarden met een ware Janus-mentaliteit voorwaarden heeft gesteld aan een Turks lidmaatschap (lidstaatschap) -maar onderdoor lekker is blijven slijmen naar de Turkse leiding- zullen velen bij een nieuw referendum niet meer tegen zijn om Turkije buiten te houden (vrees ik). Dat betekent dus dat er vóór een eventueel toch nog te realiseren referendum ( iedereen dus de petitie tekenen via de link in de Autografie) nog hard gewerkt zal moeten worden om de bevolking te doordringen van de vele écht enge kanten van de mestwet (de ontwerptekst zal wel wat herschreven worden, maar die rotzooi zal er beslist in blijven staan!).