donderdag 15 mei 2003

Burgers uitknijpen om geld te kunnen weggooien!

CDA, D66 en VVD zijn blind voor de consequenties van hun bezuinigingsplannen voor de burgers. Dit blijkt alleen al overduidelijk uit het feit dat de overheidsdiensten nog steeds werken met dure op Windows gebaseerde computersystemen en software. Alleen al het op duizenden (semi-)overheidscomputers draaiende Microsoft Office kost jaarlijks kapitalen aan licenties.

Al jaren bestaat het stabiele en goedkope Linux-besturingssysteem, waarvoor diverse goedkope (of zelfs gratis) Office-pakketten beschikbaar zijn en een enorme hoeveelheid andere software. Mocht er voor een bepaald Windows-programma (nog) geen Linux-alternatief zijn, dan draait het dankzij een emulator in veel gevallen toch onder Linux.

Kortom, er is geen enkele reden voor het uitknijpen van de burgers, terwijl kapitalen aan belastinggeld worden uitgegeven aan dure software. Als overheidsdiensten (o.a. in Duitsland en Mexico) dit wél inzien, is het niet te rechtvaardigen dat de Nederlandse overheid blind vasthoudt aan het peperdure systeem van Microsoft - tenzij natuurlijk die Nederlandse overheid zo grote oogkleppen draagt dat ze functioneel blind is...

Geen opmerkingen: