zaterdag 9 augustus 2008

Hypocriet keuterlandje dat Nederland

De afgelopen dagen is zowat iedereen (de pers, de politiek en zelfs meisje Femke Halsema) druk bezig te vallen over partijlid Wijnand Duyvendak (de Volkskrant van gisteravond). Hij zou het imago van de partij (GroenLinks) beschadigd hebben, omdat hij in juni 1985 als milieu-activist had ingebroken bij het Ministerie van Economische Zaken. Hij "stal" daar plannen voor een nieuwe kerncentrale, al vraag ik me af hoe hij iets kon stelen dat volgens hetzelfde ministerie niet bestond...
Niemand wenst zich kennelijk te herinneren dat diezelfde "diefstal" aan het daglicht bracht dat het betreffende ministerie de Nederlandse samenleving misleidde door plannen te maken, waarvan niemand kennelijk iets mocht weten.

Twee maanden vóór de gewraakte "diefstal" was hetzelfde ministerie al op zijn poten getikt, omdat uit een parlementaire enquête gebleken was dat de staat stiekem honderden miljoenen guldens gespendeerd had aan een verliesgevende scheepswerf (RSV) en dat de verantwoordelijke minister het parlement daarover misleid had. (de Volkskrant van gisteren)
Die minister was Van Aardenne van de VVD - en dat verklaart tevens waarom de VVD nu zoveel stennis maakt over het voorval (
Elsevier, 6 augustus 2008), waarover Duyvendak zelf schrijft in zijn aangekondigde boek Klimaatactivist in de politiek.

Het blijft steeds hetzelfde: in plaats van degene te vervolgen die een heel volk misleidt, moet de boodschapper hangen. Walgelijk: en intussen wijzen de gelijkgeschakelde Nederlandse pers en het kapitalistische régime Balkenende met een beschuldigende vinger naar de schendingen van de mensenrechten in China - hetgeen Balkenende er overigens niet van weerhoudt om vrolijk in Peking feest te vieren bij het geldverslindende Olympische geneuzel (overigens samen met Willem A. en Máxima Z. als vertegenwoordigers van het -eveneens geldverslindende- Nederlandse Oranje-circus).

Ik wil overigens Femke Halsema dringend aanraden om de geschiedenis van haar partij eens te bestuderen, want Duyvendak kan door zijn actie in 1985 het imago van haar partij nooit beschadigd hebben, omdat GroenLinks pas in... 1990 is opgericht. Dat kan ze gewoon vinden op de website van haar partij zelf.

Geen opmerkingen: