zondag 12 oktober 2008

De waarheid is... dat het nog steeds een puinzooi is in de wereld...

Kijk en luister naar de clip van de Valenciaanse zanger Raimón, die al in 1963 (op zijn tweede EP) zong over de ellende, waarvoor hij niet verantwoordelijk wilde zijn:Vertaling van de tekst (uit het Catalaans, door Dwarslezer/Entrelector):
Nu we hier bij elkaar zitten,
zal ik vertellen wat jij en ik weten
en wat we vaak vergeten:

We hebben gezien hoe de angst
voor iedereen wet was.
We hebben gezien hoe het bloed
-dat alleen maar leidt tot meer bloed-
de wet van de wereld was.

Nee,
ik zeg 'nee',
laat ons 'nee' zeggen.
Wij horen niet bij die wereld.

We hebben gezien hoe de honger
het brood was
van de arbeiders.

We hebben gezien hoe
in de gevangenis
verstandige mensen opgesloten zaten.

Nee,
ik zeg 'nee',
laat ons 'nee' zeggen.
Wij horen niet bij die wereld.

Nee,
laten we 'nee' zeggen.
Wij horen niet bij die wereld.
Hoe is het mogelijk dat tot op de dag van vandaag de koloniale oorlogen, de obsessieve dwang tot overheersen, de uitbuiting, de moordpartijen nog steeds doorgaan? Hoe is het mogelijk dat mensen er geen moeite mee hebben om door manipulatie (denk maar aan de huidige financiële crisis, die uiteindelijk het gevolg is van het feit dat sommige mensen kennelijk hun bestaansrecht alleen ontlenen aan het bij elkaar graaien van nog meer bezit dan zij al hebben) andere mensen tot bittere armoede -of erger- te drijven. Hoe is het ook mogelijk dat de overgrote meerderheid van de wereldbevolking (in alle landen en regio's) gebukt gaat onder de gevolgen van deze enkele graaiers, en dat die enkelingen desondanks nog steeds rustig kunnen doorgaan met het nóg verder verzieken van de mensheid, de wereld - en het heelal?

Denk in dit verband aan de drie kernbommen die door de Verenigdestaatse
Navy in de Van Allen gordel tot ontploffing gebracht zijn (Project Argus, 1958) (1) en aan het opwekken door de VS en de USSR van electromagnetische pulsen (EMPs) in de atmosfeer (1961-1962) (2), waardoor een aanzienlijke aanslag op de ozonlaag gepleegd werd. Of denk aan HAARP, zogenaamd een project om onderzoek te doen naar het Noorderlicht, maar dat direct en indirect volledig onder verantwoordelijkheid van het Verenigdestaatse Ministerie van Oorlog valt. (3)

Hoe is het mogelijk dat in een tijd, waarin nagenoeg alle informatie via het Internet beschikbaar is, de burgers zich beperken tot het volgen van allerlei circussen (Olympische Spelen, Tour de France, voetbalkampioenschappen, presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, geboorten van prinsesjes) en zich bij "democratische" verkiezingen laten leiden door de hele of halve leugens, verdraaide waarheden en valse beloften van de politici?
(1) Walter Sullivan, Blast May Erase Radiation Belt, New York Times, 30.04.1962
(2) National Academy of Sciences,
Long-Term Effects of Multiple Nuclear-Weapon Detonation, 1975 (blz. 6-7)
(3) Zie ook Jeane Manning en Dr. Nick Begich, Angels Don't Play This Haarp, negende druk, 2007 en de aan HAARP gewijde pagina's van de site van Alaska Info.de.

Geen opmerkingen: