woensdag 8 oktober 2008

Walgelijke kop in Spits

Het is bekend dat de Spits, net als GeenStijl, eigendom is van de Telegraaf, en als zodanig is het dus onzinnig om een fatsoenlijke berichtgeving te verwachten. Maar vandaag heeft deze bedrukte papierverspilling het voor elkaar gekregen om de walgelijkste kop te produceren, die ik me uit de Nederlandse pers kan herinneren.

Onder de kop Van pardon naar bijstand wordt gesuggereerd dat Rita Verdonk, van de club TON (die eigenlijk TOR, trots op Rita, zou moeten heten) gelijk heeft met haar eeuwige gezeur over het generaal pardon, waarmee asielzoekers na jarenlang wachten uiteindelijk in Nederland mochten blijven.

Het artikel begint ermee uiteen te zetten dat deze asielzoekers meer dan 9% vormden van de nieuwe bijstandsgerechtigden in Nederland.

Dat zeer veel van deze asielzoekers allang werk gehad zouden hebben, wanneer de voor hen geldende regelingen dat niet uitdrukkelijk verboden hadden, wordt niet vermeld. Wél wordt gelukkig nog aangehaald dat het volgens de voorzitter van Divosa, de landelijke vereniging van managers van sociale diensten, "aannemelijk [is] dat binnen enkele jaren een groot deel van deze mensen aan het werk is."

Maar intussen bevestigt de kop in de ogen van de niet-zo-slimme of niet-zo-wakkere lezers het vooroordeel dat buitenlanders profiteurs zijn.

Geen opmerkingen: