maandag 13 oktober 2008

Wouter Bos is het spoor nu écht bijster!

Afgelopen weekend werd door het IMFC, het beleidsbepalende orgaan van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) in Washington een vergadering gehouden over de huidige financiële crisis.

George W. Bush, het opperhoofd van de schurkenstaat USA, erkende in een ongebruikelijk eerlijke toespraak vóór de vergadering de verantwoordelijkheid van de VS voor alle ellende. Hij gaf namelijk toe dat dat de crisis in de VS in de hele wereld een kettingreactie heeft veroorzaakt. (zie ook USA Today van gisteren). Daana trokken hij en de Verenigdestaatse minister van Financiën Henry Paulson, evenals Ben Bernanke (de voorzitten van de centrale banken van de Verenigde Staten) zich terug, om het feitelijke werk over te laten aan "de hoge ambtenaren", in de woorden van Wouter Bos. Deze vond het vooral "heel pijnlijk" om 'de afwezigheid van Amerikaans leiderschap' in het debat te constateren. (Trouw vandaag).

Pardon? Bush geeft toe dat de hele ellende aan de uitwassen in de VS te danken is, en dan nóg wil Wouter Bos dat deze bende 'leiderschap' toont? Hebben we de afgelopen eeuw al niet meer dan genoeg Verenigdestaats leiderschap gezien?

Bush zei trouwens nog iets opmerkelijks:
"In een onderling samenhangende wereld, kan geen enkele natie iets winnen door het welzijn van een andere natie af te breken. We zitten hier samen in en we moeten er samen uitkomen. In het verleden zijn er crises geweest, waarin krachtige naties hun energie tegen elkaar gericht hebben of zichzelf van de wereld hebben proberen te isoleren. Nu zijn de tijden veranderd." (MSNBC gisteren)

Zou dat werkelijk betekenen dat de Bushiaanse oorlogen beëindigd worden en dat de kapitalistische kolonisatie van de hele wereld voorbij is?

Geen opmerkingen: