vrijdag 24 april 2020

Corona-versoepeling?

Het is duidelijk dat een groot deel van de Nederlandse bevolking steeds minder de noodzaak wil (of kan) inzien van de door de overheid genomen maatregelen voor inperking van het besmettingsrisico van Covid-19. Of het nu gaat om een niet te stuiten behoefte aan popfestivals, kroegbezoek, bakken in de zon op het strand of voetbalwedstrijden (zouden liefhebbers van andere sporten wat verder denken dan hun neus lang is of zijn ze minder asociaal?), veel mensen vinden het welletjes en willen nu weer hun oude leven opvatten. De risico's voor hun oudere en kwetsbare medemensen zijn kennelijk minder belangrijk dan hun onderbuikse behoeften (links en -vooral- rechts heb ik fijntjes horen opmerken dat oude mensen toch ooit dood gaan...), waarbij het hun goed uitkomt dat het neoliberale Nederlandse régime uiteraard vooral gehecht is aan het voorkomen van de overgang naar een betere en meer solidaire/sociale, minder neoliberale samenleving.

Het ware goed wanneer deze mensen (en uiteraard de Haagse regentenkliek) eens wat meer zouden stilstaan bij de risico's van een te snelle versoepeling, zoals die door Belgische "experts" zijn geformuleerd.
Zie daarvoor bijvoorbeeld een artikel in de Belgische De Tijd van vanochtend. Hierin wordt ervoor gewaarschuwd dat een te snelle versoepeling zou kunnen leiden tot een toename van het aantal ziekenhuisopnames, waardoor de versoepeling weer zou moeten worden teruggedraaid. Dat is vervelend voor de mensen die genoeg hebben van de maatregelen, maar vooral voor de nieuwe slachtoffers!

Geen opmerkingen: