dinsdag 28 april 2020

Maar als de VS gewild hadden...

Het opperhoofd van de Verengde Staten beweert dat China de hele wereld had kunnen helpen (zie NRC vandaag in zijn "Live-stream") als het land beter omgegaan was met het Corona-virus (Covid-19).

Als de Verengde Staten zich wat minder egocentrisch hadden opgesteld zou de hele wereld nu een "aards paradijs" zijn geweest. Denk maar aan de ellende die de VS (met hun Vreemdelingenlegioen, de NAVO) de laatste 75 jaar (maar ook daarvóór! - zij het onder de NAVO) in de hele wereld veroorzaakt hebben, waarvan ik maar enkele voorbeelden wil noemen, want anders gaat het al mijn ruimte bij Blogger kosten: de Vietnam-oorlog, de Koude Oorlog, de golfoorlogen, de invasies in landen als Irak en Libië, de blinde steun aan de schurkenstaat Israel, staatsgrepen in Chili (en diverse pogingen daartoe in Venezuela), de economische boycot tegen Cuba (en dat alleen omdat daar een misselijke dictator was afgezet - terwijl de VS zich altijd voordoen als voorvechters van democratie!), of de dreigementen tegen bijv. Iran. En dan noem ik ook nog maar even het voortdurende gestook via de radio, zoals door de Voice of America (gericht tegen régimes over de hele wereld), Radio Farda (tegen Iran), Radio Martí (tegen Cuba), Radio Free Europe en Radio Liberty (met name tegen landen in Oost-Europa), Radio Free Asia, ...

En begin nu niet weer met het excuus dat ze "ons" bevrijd hebben van de nazi's in 1944/1945, want dat was niet om óns te redden, maar om de kapitalistische belangen van de VS in Europa veilig te stellen, nadat grote Verengdestaatse bedrijven als Opel, Ford en Coca Cola gedurende de hele Tweede Wereldoorlog (ook nadat de VS zich officieel in die oorlog gemengd hadden) grote winsten gemaakt hadden in het Deutsche Reich. Een duidelijk bewijs daarvoor is dat ze niet rustig Europa van West naar Oost "bevrijdden", maar meteen begonnen met het vrijmaken van een corridor richting Berlijn, zodat ze zo snel mogelijk naar het Oosten konder doorstoten - tengevolge waarvan een deel van Nederland veroordeeld werd tot de zogenaamde Hongerwinter'.

Geen opmerkingen: