zaterdag 2 september 2023

VVD: Nieuw leven (meer dood?) in dienstplicht

Tot mijn verbazing wil de VVD (zie het Brabants Dagblad van gisteren) de ¨militaire dienstplicht nieuw leven inblazen¨.  Hierbij pleit deze partij voor een ¨vrijwillige dienstplicht¨. Nou heb ik bij de VVD altijd veel graaizucht gezien, maar nog nooit erg veel intelligentie, dus de paradoxale (of gewoon tegenstrijdige) combinatie van de begrippen ¨vrijwillig" en ¨plicht" vind ik daarbij niet eens meer vreemd. Onbegrijpelijk blijft die uiteraard wel.

Trouwens, ook de kop die het heeft over "nieuw leven" met betrekking tot het stimuleren van deelname aan een moorddadige bende roept ook meer vragen op dan in het artikel zelfs maar enigszins beantwoord worden!


De enige manier om de wereld veiliger te maken is de legers op te heffen en te vervangen door binnenlandse beschermingseenheden (zoals de nooit volledig uitgevoerde Bescherming Burgerbevolking na de Tweede Oorlog). Ik heb overigens weinig hoop dat een dergelijke mening ooit door regeringen zal worden uitgedragen, want de georganiseerde wapenindustrie - en de kolonialistische politiek van het neoliberalisme zal dat nooit toestaan!
Maak het leger leger - Het Geheugen

Geen opmerkingen: