dinsdag 3 april 2007

Groot Nationaal Anti-SP-Complot...

Gisteren wijdde ik al een stukje aan de schaamteloos opportunistische woede van de PvdA over een in De Telegraaf aangehaalde opmerking van Jan Marijnissen. Ik begin nu toch bang te worden dat er een groot anti-SP-complot is opgezet tegen de SP, waaraan alle politieke partijen van ultra-rechts tot nep-links (PvdA) deelnemen.

Dat bleek onlangs toen in alle provincies de SP uit Gedeputeerde Staten werd gehouden - waardoor nu zelfs de meest politiek bewustelozen er niet meer omheen kunnen. Het gaat alle politieke partijen (uitgezonderd de SP) uitsluitend om de macht en niet om het belang van de Nederlandse bevolking.

Vandaag haalde ook De Pers (het gratis dagblad dat zich afficheert als een serieus alternatief voor Metro en Spits) weer uit, door een artikel te wijden aan Barstjes in het SP-bastion, waarbij een aantal problemen in de SP worden aangehaald. Het eerste probleem is uiteraard de discussie over de opmerking van Jan Marijnissen over dubbele nationaliteiten.

De Pers citeert zelfs de weblog van Jan Marijnissen, maar is wel zo achterbaks om alleen het vervelendste gedeelte op te nemen. Zie hierna een uitgebreider citaat, woordelijk overgenomen uit Jan's weblog. Alleen de vette stukken werden overgenomen in De Pers:
Als een migrant of een kind van migranten kiest voor een toekomst in Nederland, en uit zichzelf kiest om zijn of haar [vervangen door de] andere nationaliteit op te geven, dan heb ik diep respect voor die moedige beslissing. En als het iemand is met een voorbeeldfunctie, vind ik het een extra dikke ‘plus’ omdat het kan helpen de beeldvorming te verbeteren. Namelijk de beeldvorming en bevestiging dat zij - en met hen vele migranten- definitief gekozen hebben voor een toekomst in Nederland, niet meer en niet minder. Maar ik zal het nooit iemand vragen, het zal altijd een beslissing van die persoon zelf moeten zijn en daar wil ik geen enkele druk op uitoefenen. Ook vind ik het geen ‘min’ als iemand besluit die tweede nationaliteit wel te houden. Daar kunnen heel goede en soms heel praktische redenen voor zijn. En een loyaliteitskwestie is het voor mij ook niet. Ik beoordeel mensen op hun doen en laten, niet op hun afkomst of nationaliteit.
De uiteindelijke boodschap die ik lees is: het zal altijd een beslissing van die persoon zelf moeten zijn [...] Ik beoordeel mensen op hun doen en laten, niet op hun afkomst of nationaliteit.

Misschien was de opmerking van Jan een beetje ongelukkig getimed en was het medium een beetje ongelukkig gekozen, maar het is werkelijk ten-hemel-schreiend dat zoveel mensen zich blind laten meeslepen door de waarheidvervalsers van de PvdA en een groot deel van de media. Zó ver is het al gekomen met Nederland. Een 'kenniseconomie', la-me-nie-lache! De gemiddelde Nederlander is nog maar amper in staat zelf te denken.

Het is misschien wel interessant en verhelderend te verwijzen naar Mein Kampf van Adolf H, indertijd zakenpartner van George Double-Me Bush' grootvader. H. legt in hoofdstuk 6 uit dat propaganda op de massa's gericht moet zijn en niet dient om het individu wetenschappelijk te vormen: Die Aufgabe der Propaganda liegt nicht in einer wissenschaftlichen Ausbildung des einzelnen, sondern in einem Hinweisen der Masse auf bestimmte Tatsachen, Vorgänge, Notwendigkeiten, usw., deren Bedeutung dadurch erst in den Gesichtskreis der Masse gerückt werden soll.

Propaganda moet, nog steeds volgens Adolf H. op het volk gericht zijn en moet zo min mogelijk wetenschappelijk beladen zijn, maar op het gevoel van de massa werken. De massa kan ook maar weinig bevatten en heeft weinig begrip, maar vergeet des te gemakkelijker. Propaganda moet dan ook beperkt worden tot enkele hoofdpunten, die zo vaak mogelijk herhaald moeten worden: Die Aufnahmefähigkeit der großen Masse ist nur sehr beschränkt, das Verständnis klein, dafür doch die Vergeßlichkeit groß. Aus diesen Tatsachen heraus hat sich jede wirkungsvolle Propaganda auf nur sehr wenige Punkte zu beschränken und diese schlagwortartig so lange zu verwerten, bis auch bestimmt der Letzte unter einem solchen Worte das Gewollte sich vorzustellen vermag.
En enkele bladzijden verder: Diese [die Masse] aber braucht in ihrer Schwerfälligkeit immer eine bestimmte Zeit, ehe sie auch nur von einer Sache Kenntnis zu nehmen bereit ist, und nur einer tausendfachen Wiederholung einfachster Begriffe wird sie endlich ihr Gedächtnis schenken.

Intussen zien we overal om ons heen hoe men ons van talloze kanten probeert te overtuigen van onwaarheden, waarbij de schwerfällige massa keer op keer in enkele woorden lam geslagen wordt met steeds herhaalde leugens. Ik noem er maar een paar (zomaar uit de losse mouw geschud):

  • moslims zijn terroristen (en dus bij uitbreiding meteen alle Turken en Marokkanen);
  • mensen met twee paspoorten zijn niet loyaal en dus onbetrouwbaar (en hoe zit dat met Máxima Zorreguieta?);
  • Al Q'aida heeft de Twin Towers in New York laten instorten;
  • Irak was medeplichtig aan de aanslag op de Twin Towers;
  • Irak had massavernietigingswapens;
  • Iran wil kernwapens maken;
  • Nederlandse soldaten helpen bij de wederopbouw van Afghanistan;
  • dankzij Balkenende en Zalm gaat het goed met de Nederlandse economie;
  • de PvdA is sociaaldemocratisch (of zelfs socialistisch).
Bedenk er zelf ook nog maar een paar. Dat hoeft je werkelijk niet veel tijd te kosten.

1 opmerking:

Anoniem zei

tja, wat je dan verwacht?

Het grote rattenspel om de SP aan te vallen en in kwaad daglicht te zetten was wel erg voorspelbaar! De nu zittende partijen zijn echt als de dood en volkomen panisch door de mijns inziens terechte groei van de SP.

Bos van gereformeerden huize, Balk idem maar mogelijk nog wat stijver, en de CU christelije Taliban (die zouden vrouwen in hun hart ook het liefst in Burka zien, want door een goudkleurige bikini wordt de CU al zeer geschokt) die drie hebben zich vermoedelijk uitsluitend op dat stuk verenigd.

Ik vermoed dat de Nederlander slim genoeg is om hier doorheen te zien.

of...?