dinsdag 17 april 2007

Wat een gezeur over een paar dode studenten...

Hou me ten goede: iedere niet-natuurlijke dood is er één teveel, maar het is ronduit ongeloofwaardig om geschokt te zijn over iemand die naar aanleiding van een of andere persoonlijke frustratie anderen doodschiet (zoals nu weer in Virginia in de V.S.), terwijl de overgrote meerderheid van de bevolking het in orde vindt wanneer haar president uit een of andere persoonlijke frustratie (die best het gevolg kan zijn van de op hem door de wapen- en de olie-mafia uitgeoefende druk) op bewust vervalste voorwendsels (in Afghanistan en Irak, en wellicht binnenkort ook nog in Iran) een oorlog begint, waardoor honderdduizenden onschuldigen uitgemoord worden.

En laat niemand zich voor de gek houden: ook de Verenigdestaatse "Democraten" hebben geen moeite met de Bushiaanse oorlog 'tegen het terrorisme' - die uiteraard niets te maken heeft met het terrorisme dat de VS en hun bondgenoten al decennialang uitoefenen over de hele wereld. Het enige wat ze minder leuk daaraan vinden is dat er Verenigdestaatse soldaten het leven bij laten en dat het enorm veel geld kost...

Overigens gaat het daarbij niet alleen om krokodilletranen bij een groot deel van de Verenigdestaatse bevolking, maar ook bij iedereen die in tal van andere landen (bijv. Nederland, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk) het beleid van de respectievelijke régimes steunt (steunde), en zeker diegenen die na de invasie in Irak tóch bij verkiezingen nog een stem hebben uitgebracht op de medeplichtigen aan de Verenigdestaatse oorlogsmisdaden - voor Nederland zijn dat alle stemmers, behalve degenen die op GroenLinks of de SP gestemd hebben..

Voor alle duidelijkheid: ik kan me voorstellen dat de titel van dit stukje een beetje misleidend is, maar ik ga ervan uit dat mijn weblog niet gelezen wordt door dat deel van de Nederlandse bevolking dat zijn 'mening' baseert op de vet-gedrukte en vet-onderlijnde koppen van De Telegraaf, de krant van bedwelmd Nederland.

Geen opmerkingen: