zondag 16 augustus 2009

Waar blijft nu de internationale verontwaardiging?

Toen enkele jaren geleden de Venezolaanse regering de zendvergunning van Radio Caracas Televisión (RCTV) niet wilde verlengen, omdat deze zender in 2002 de (door de CIA georganiseerde en gelukkig mislukte) staatsgreep tegen Hugo Chávez actief gesteund had (zie BBC News van 29 december 2006 en Global Research van 28 mei 2007), stond de hele wereld verontwaardigd op zijn achterste benen. Zelfs het Europese Parlement gaf daarover op 23 mei 2007 een resolutie af. De zender is overigens in 2007 op de kabel teruggekomen en bereikte toen al ongeveer 30% van de Venezolaanse huishoudens (zie BBC News van 17 juli 2007). Iedereen lijkt overigens vergeten te zijn dat dezelfde zender vóór Hugo Chávez al vijf keer uit de lucht gehaald was...

Onlangs heeft het militaire régime in Honduras besloten de nationale radiozender Radio Globo te sluiten. Dit ongetwijfeld omdat deze zender objectief informeert over de politieke situatie in het land en dat impliceert steun aan de wettige regering van president Manuel Zalaya Rosales. (zie La República van 5 augustus).

Zou de selectieve verontwaardiging er misschien mee te maken hebben dat de politiek van Hugo Chávez bedreigend is voor het internationale kapitalisme, en daardoor voor het régime van de Verenigde Staten, terwijl de Verenigde Staten (ondanks de slijmverontwaardiging van Barack Obama - Reuters meldde op 29 juni 2009 dat Obama verklaard had dat de staatsgreep tegen Zelaya illegaal was) op alle mogelijke manieren belang hebben bij de afzetting van president Zalaya?

Geen opmerkingen: