donderdag 10 juni 2010

Kiezersbedrog? Ik noem het contractbreuk!

Geert Wilders heeft de afgelopen tijd bij voortduring verkondigd dat hij bij gesprekken over een nieuwe regeringscoalite over al zijn programmapunten wilde praten, maar dat één onderwerp voor hem een 'breekpunt' vormde. Er zou niet getornd kunnen worden aan de AOW-leeftijd. De PVV wilde deze pertinent op 65 houden. (Leeuwarder Dagblad, 22 februari 2010)

De stembureaux waren echter nog maar enkele uren dicht, de stemmen waren nog maar nauwelijks geteld, en Wilders had begrepen dat hij een groot aantal zetels verworven had, of hij gaf te kennen dat hij nu toch wel bereid was over de AOW-leeftijd te praten, als dat nodig was om tot een coalitie te kunnen toetreden. (NRC/Handelsblad, vandaag)

Job Cohen, wiens partij al heel wat ervaring heeft met draaikonterij, reageerde door Wilders "kiezersbedrog" te verwijten. (Trouw, vandaag)

Ik zou het liever 'contractbreuk' noemen. Een groot aantal PVV-stemmers heeft zich ongetwijfeld laten overhalen op de PVV te stemmen, juist vanwege dit harde standpunt. Wilders heeft nu dankbaar de stemmen van deze "nuttige idioten" geïncasseerd en gooit nu de belangen van deze mensen bij het grofvuil. Hij zal het ongetwijfeld bij de volgende verkiezingen merken (ik hoop tenminste dat deze ezels zich geen tweede keer aan dezelfde steen zullen stoten), maar voorlopig heeft hij met zijn bedreigerij toch maar mooi 24 zetels binnengesleept, waarmee hij zijn steentje zal kunnen bijdragen aan de verdere afbraak van de Nederlandse samenleving.

Wie durft het aan om deze oplichter voor de rechter te slepen en te eisen dat de PVV-stemmen ongeldig worden verklaard?...

Geen opmerkingen: