maandag 18 oktober 2004

BOTte-bijl-methode

Is het nog niet genoeg dat Cuba dankzij de maatregelen van de Verenigde Staten (die -ondanks suggesties daarover door o.a. oud-president Jimmy Carter- nog steeds gelden), al enorm in de problemen zit, nadat het enige land, waarvan ze daadwerkelijk hulp kregen (de Sovjet Unie) ophield te bestaan en Rusland niet in staat was die hulp te blijven bieden.

Ik kan me voorstellen dat Bot (wiens regering bepaald niet uitblinkt in inzicht) dit allemaal niet snapt, maar de huidige situtatie is ontstaan doordat de USA (die het altijd zo over mensenrechten en democratie hebben) het niet konden verkroppen dat hun vriendje, dictator Batista, door Fidel Castro aan de kant werd gezet. Het enige antwoord van de USA was een boycot, die door het "vrije" westen (zeker tóén nog braaf aan de leiband van de VS), braaf werd nagevolgd.

Is het dan vreemd dat de Cubaanse regering, die alleen hulp kreeg vanuit de USSR, ook de politieke en sociale boodschap van de USSR overnam? Het Nederlandse spreekwoord "Wiens brood men eet, diens woord men spreekt" geldt hier wel heel letterlijk. De enige manier om de mensenrechten in Cuba te laten respecteren is het opheffen van de boycot van de VS. Ik ben trouwens bang dat de Cubaanse regering niet erg wakker zal liggen van het gekef van Bot, misschien de toch al getergde bevolking wel...

Geen opmerkingen: