woensdag 20 oktober 2004

Dictator

Er wordt wat afgeschreven in de brievenrubriek van de Metro... Vandaag is het M. van Suykelom die de zaken wel héél erg versimpelt, wanneer hij zich afvraagt (in verband met Fidel Castro) hoe een dictator democratischer kan zijn dan een gekozen regering. De door Bush, Blair & Co in Irak geïnstalleerde "regering" is namelijk even ondemocratisch als de regering van Fidel Castro, nadat deze zo'n 40 jaar geleden de Cubaanse dictator Batista had verdreven.

En Van Suykelom mag van mij aannemen dat Fidel Castro indertijd in Cuba meer verwelkomd werd dan de westerse troepen in Irak. Fidel Castro had alleen de botte pech dat dictator Batista nogal bevriend was met de Amerikaanse regering, en dat was voor deze Amerikaanse regering (die te pas en te onpas schreeuwt over schendingen van de mensenrechten) voldoende om eerst met militaire middelen en daarna door een boycot te proberen Cuba terug te veroveren voor hun vriendje Batista.

Het kan trouwens geen kwaad om ook te memoreren dat nog niet zo heel lang geleden Sadam Hussein ook bevriend was met de Amerikaanse regering, zoals Donald Rumsfeld zich ongetwijfeld nog zal herinneren, want hij was het die indertijd de zaken rond de verkoop van gifgas afhandelde.

Geen opmerkingen: