woensdag 13 oktober 2004

Schandelijke enquête!

Weet iemand wat «BNN United» voor een club is? Is dit soms een PR-clubje van Zalm & Co?

Deze BNN (Bedroevende NiksNutten? Buitengewoon Nijvere Neuzelaars?) heeft namelijk een enquête gepubliceerd waaruit zou blijken dat 60% van de jongeren van 15 tot 21 tot na hun 60e wil blijven werken.

Dit kan alleen bedoeld zijn om ouderen te zeggen dat ze netjes tot hun 65e door moeten werken en vooral niet moeten zeuren over VUT of prépensioen. Wat weten immers jongeren, die voor verreweg het grootste deel nog studeren, nu van werken? Misschien hebben ze een paar maanden gewerkt, maar dat is heel wat anders dan 40 jaar of meer. Het lijkt misschien allemaal heel leuk, maar dan is het eerst zaak een leuke baan te vinden (en te houden) en dan moet je bij die leuke baan ook nog leuke collega's en een leuke directie vinden. De kans dat dat lukt is helaas niet erg groot.

Als die BNN-club over 40 jaar nog bestaat, lijkt het me leuk als ze dan diezelfde mensen die nu 15 tot 21 jaar oud zijn zouden vragen wat ze vinden van doorwerken tot 60 jaar... Wat ze nu gedaan hebben is zoiets als aan een peuter vragen of hij later met alcohol op auto zou gaan rijden.

Geen opmerkingen: